Prisižaidė: Lietuvos keliautojus imasi ginti Briuselis

Europos Komisija prieš Lietuvą

ES direktyvoje pasakyta, kad išlaidos, kurių turistai patiria dėl kelionių organizatorių nemokumo, turi būti kompensuotos visiškai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
ES direktyvoje pasakyta, kad išlaidos, kurių turistai patiria dėl kelionių organizatorių nemokumo, turi būti kompensuotos visiškai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 7, 2015, 9:37 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 5:14 PM

Žinia, kad Briuselis susirūpino netinkama turistų teisių apsauga Lietuvoje, į viešumą prasisunkė trečiadienį Seime Ekonomikos komiteto posėdyje svarstant Turizmo įstatymo pakeitimo projektą. Europos Teisės departamento generalinis direktorius Deividas Kriaučiūnas „Verslo žinioms“ patvirtino, kad EK pradėjo pažeidimo procedūrą ir siekia išsiaiškinti, ar Lietuva tinkamai perkėlė į savo įstatymus ES direktyvą, kurioje pasakyta, kad išlaidos, kurių turistai patiria dėl kelionių organizatorių nemokumo, turi būti kompensuotos visiškai.

„EK nuomone, Lietuva netinkamai perkėlė į savo įstatymus direktyvos nuostatą, kurioje pasakyta, kad organizatoriaus bankroto ir nemokumo atveju turistams turi būti kompensuotos visos jų patirtos išlaidos“, – teigė D.Kriaučiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.