A. Butkevičius nenuleidžia akių nuo „Rail Baltica“ trasos

Tarptautinės europinės geležinkelio vėžės „Rail Baltica“ tiesimas artėja prie pabaigos – šiuo metu atlikta apie 90 procentų numatytų darbų, o rugsėjį iš Kauno turėtų pajudėti pirmasis bandomasis krovininis traukinys.

„Rail Baltica“ projektas artėja link pabaigos.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Rail Baltica“ projektas artėja link pabaigos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

May 12, 2015, 2:37 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 3:06 AM

Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius neatsisako tradicijos bent kartą per ketvirtį savo akimis apžiūrėti, kaip vykdoti šaliai strategiškai svarbūs projektai. Antradienį jis „Rail Baltica“ trasą apžiūrėjo važiuodamas traukiniu iš Kauno į Marijampolę.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovai sudarė galimybę A.Butkevičiui geležinkelio ruože Meškuičiai-Jungėnai išbandyti ir europinę vėžę, o Kaune politikas išvydo jai skirtą peroną.

Prieš išvyksdamas į šią kelionę A.Butkevičius pareiškė neabejojantis, kad projektas bus baigtas numatytu laiku – iki šių metų paabigos. Kitu atveju Lietuvai grėstų rimtos sankcijos dėl ES fondų skirtų lėšų panaudojimo.

Vis tik premjeras piktinosi, kad projektui trukdo bendrovės, kurios net nedalyvavę „Rail Baltica“ tiesimo darbų konkursuose skundžia jų rezultatus teismui. Tokiu būdu gaišinamas laikas darbams.

„Nenoriu kritikuoti teismų darbo, tačiau kartais nesuprantu jų priimtų sprendimų“, – kalbėjo A.Butkevičius.

„Rail Baltica“ projektas Kauną pavers itin reikšmingu geležinkelio mazgu, mat po dviejų savaičių veiklą pradės Kauno intermodalinis terminalas.

„Rail Baltica“ projektui jau išleista 280 mln. eurų. Jo metu pastatyta ir rekonstruota 18 tiltų, 4 viadukai, įrengti 125 iešmai, 34 pervažos, 90 pralaidų, taip pat rekonstruotos 6 stotys bei 34 peronai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.