Azijos investuotojus trikdo britų netikrumas dėl narystės ES

Netikrumas, susidaręs dėl Didžiosios Britanijos ateities Europoje, trikdo Azijos investuotojus, teigia analitikai ir įspėja, kad, jeigu referendume šalies gyventojai nuspręs išstoti iš ES, Didžioji Britanija praras savo kozirį, pritraukusį daugiausiai lėšų iš užsienio. Apie tai skelbia „EUbusiness“.

D.Britanijos premjeras D.Cameronas.<br>AP nuotr.
D.Britanijos premjeras D.Cameronas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-05-13 10:21, atnaujinta 2018-01-04 00:55

Didžioji Britanija, laikoma vartais į pelningą Europos rinką ir turinčia verslui palankių įstatymų, jau kurį laiką buvo patraukli plėstis norintiems Azijos verslininkams.

Šalyje veiklą vykdo vien 900 Japonijos bendrovių, tarp jų automobilių gamybos milžinė „Nissan“, o jų bendroji apyvarta per metus siekia 8 mlrd. JAV dolerių bei sudaro trečdalį visų Tokijo investicijų į Europą, rodo oficialiai pateikiami duomenys.

Tiesa, nustebinusi analitikus konservatorių partijos pergalė rinkimuose rodo, kad iki 2017 metų gali būti surengtas referendumas dėl narystės ES, kaip žadėjo premjeras Davidas Cameronas. Komentuojantys tokią žinią specialistai teigia, kad galintys kilti debatai kelia nerimą bet kuriai šalyje investuoti ketinančiai bendrovei.

„Mūsų laukia dveji nežinomybės dėl Britanijos investicinio klimato metai, o netikrumas yra mažiausiai verslininkų laukiamas veiksnys“, – teigia ES prekybos rūmų Kinijoje prezidentas Joergas Wuttke.

2008-2014 metais Kinijos investicijos Didžiojoje Britanijoje išaugo nuo 800 mln. iki 12 mlrd. JAV dolerių – šalis laikoma viena iš daugiausiai Azijos regiono investicijų pritraukiančių vietovių, nurodo Kinijos-Britanijos verslo taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.