Darbdavys: „Baigę karinę tarnybą ateikite pas mane“

„Priimsiu į darbą Vilniuje 3–5 kūrybingus jaunuolius, tarnavusius 9 mėnesius. Gal tai bus paskata tiems, kurie pasakoja, kad praras darbą, numirs iš bado“, – tokią žinutę socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbęs verslininkas Marius Pareščius sulaukė milžiniškos komentarų bangos.

Savo žinute vilnietis nori pasakyti ir tai, kad 9 mėnesiai tarnybos – jokia grėsmė, kad iškrisi iš darbo rinkos, būsi nepaklausus ar prarasi darbo įgūdžius.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Savo žinute vilnietis nori pasakyti ir tai, kad 9 mėnesiai tarnybos – jokia grėsmė, kad iškrisi iš darbo rinkos, būsi nepaklausus ar prarasi darbo įgūdžius.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

May 14, 2015, 1:26 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 8:48 PM

Įmonių grupei vadovaujantis verslininkas portalui lrytas.lt teigė esąs įsitikinęs, kad kariuomenėje tarnavę jaunuoliai darbovietėse – patikimesni, turintys didesnį atsakomybės jausmą.

„Dauguma jaunuolių, kurie tik baigę mokyklą ir atėję dirbti, sukelia įvairių problemų, nes mes, regis, labai išlepinome jaunus žmones“, – neabejoja darbdavys.

Šia savo žinute vilnietis nori pasakyti ir tai, kad 9 mėnesiai tarnybos – jokia grėsmė, kad iškrisi iš darbo rinkos, būsi nepaklausus ar prarasi darbo įgūdžius.

„Jų negali taip tiesiog prarasti. Žinoma, grįžusiam iš kariuomenės reikės kelis mėnesius pasimokyti. Tačiau jis bus atsakingas už save, savo veiksmus, galės vadovauti žmonėms be patyčių. Tą jis bus išsiugdęs kariuomenėje“, – samprotavo įmonių grupės vadovas.

Todėl jam keista skaityti į šauktinius pakviestų jaunuolių dejones, kad jų karjerai ir darbui iškilo grėsmė. „Juk ar prarandi įgūdžius susilaužęs koją, patekęs į ligoninę ir taip iškritęs iš darbo? Kaip tik kariuomenėje įgyji naujų gūdžių, kurie pravers darbo rinkoje“, – mano M.Pareščius.

Jis teigė gavęs nemažai laiškų iš šauktinių, taip pat jau baigusių tarnybą. Darbdavys jau tariasi su jais dėl darbo pokalbio. Dalis jo verslo susijusi su informacinėmis technologijomis, programavimu, kibernetiniu saugumu.

„Todėl kaip tik tokių atsakingų žmonių man ir reikia“, – sakė įmonių grupei vadovaujantis vyras.

Tiesa, dalį darbuotojų jam tenka jau įsivežti iš Ukrainos. Programuotojai su šeimomis keliasi į Lietuvą. „Jų atsakomybės jausmas yra didesnis, o lietuviai tada stebisi, kodėl jiems daugiau moku. Matyt, mūsų jaunimas daugiau žino apie savo teises nei apie pareigas.

Tik mokyklas baigusius jaunuolius reikia perauklėti. Gal tai padarys kariuomenė?“ – svarstė verslininkas, vadovaujantis įmonių grupei „Užupis Creative Cluster“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.