Aplinkosaugininkus nustebino reklamos platintojų poelgis

Kur dėti reklaminius leidinius, jei kauniečiai reikalauja negrūsti jų į pašto dėžutes? Platintojai nesivargino – leidinius tiesiog išmetė apleistoje teritorijoje. Verslininkai dėl to priversti raudonuoti, o aplinkosaugininkai keistu poelgiu stebisi.

Aukštuosiuose Šančiuose rasta šūsnys išmestų reklaminių laikraščių.<br>Nuotr. iš Kauno miesto agentūros archyvo
Aukštuosiuose Šančiuose rasta šūsnys išmestų reklaminių laikraščių.<br>Nuotr. iš Kauno miesto agentūros archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

May 16, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 2:43 PM

Tvarkai mieste neabejinga kaunietė Indrė Rupšytė, vaikštinėdama po apleistą teritoriją tarp K.Baršausko ir Biržiškų gatvių, apstulbo pamačiusi kelias krūvas išmestų reklaminių leidinių.

Paaiškėjo, kad tai dviem įmonėms priklausantys leidiniai, kurių atsikratė jų platintojai.

Aplinkosaugininkų teigimu, tai retas atvejis, kai vienoje tik pėsčiomis pasiekiamoje vietoje būtų sukrauta tiek daug tokių atliekų. Už tai gresia nemažos baudos.

Moteris pasibaisėjo šiukšlynu

I.Rupšytė pasakojo mėgstanti pasivaikščioti. Neseniai moteris užklydo į tarp K.Baršausko ir Biržiškų gatvių esančią teritoriją. Greta statomų naujų namų plyti apleistas, krūmynais ir medžiais apaugęs sklypas.

„Pamačiau bjaurų vaizdą. Vienoje vietoje mėtėsi padriki spaudinių pluoštai, kitoje – kelios reklaminių leidinių pakuotės. Dar viena didelė tokių pat atliekų krūva buvo apdengta, matyt, kad mažiau kristų į akis“, – pasakojo kaunietė.

Moteris pasipiktino, kad teršiama gamta, ir apie radinį pranešė aplinkosaugininkams.

Įmonėse vyksta tyrimai

Paaiškėjo, kad tai „Eurovaistinių“ tinklo ir įmonės „Moki – veži“ reklaminiai laikraščiai, spausdinti dar pernai vasarą.

Vaistinių tinklo Kauno regiono vadovas Petras Vaitiekūnas sakė, kad pirmą kartą teko raudonuoti dėl platintojų kaltės.

„Sužinoję apie šiukšles, nuvykome į vietą. Supratome, kad tai mūsų leidiniai, kuriuos platina Lietuvos paštas“, – sakė V.Vaitiekūnas.

Lietuvos pašto atstovė spaudai Aurelija Jonušaitė teigė, kad įmonėje vyksta vidinis patikrinimas, aiškinamasi, kas galėjo atsikratyti leidinių ir net bandyti juos slėpti.

Įmonės „Moki – veži“ rinkodaros vadovė Jurga Petrauskienė taip pat tikino, kad tiria, koks jų samdomas platintojas išmetė įmonės reklamas.

Už šiukšles skirs baudas

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kauno miesto agentūros vyriausioji specialistė Valdonė Liaugaudienė sakė, kad tai retas atvejis, kai mieste vienoje vietoje būtų rastas toks kiekis reklaminių leidinių.

Pasvėrus paaiškėjo, kad išmesta 80 kilogramų šiukšlių.

„Ypač keista, kad leidiniai išmesti tokioje vietoje, kur galima patekti tik pėsčiomis. Vadinasi, asmuo turėjo tempti šūsnis reklamų pėsčiomis. Atrodo, lyg tai būtų ne visai sveiko žmogaus darbas, nes juk leidinius paprasčiau būtų išmesti į šiukšlių konteinerį“, – stebėjosi aplinkosaugininkė.

Kadangi nepavojingų atliekų buvo išmesta mažiau nei 3 kubiniai metrai, įmonėms bus skirtos baudos nuo 86 iki 173 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.