Lietuviškos mėsos eksporto kelias veda ir į Juodkalniją

Bosnija ir Hercegovina, Kosovas, Serbija, o dabar – ir Juodkalnija. Tai Balkanų šalys, kurios jau atvėrė visus kelius lietuviškos mėsos bei jos pusgaminių eksportui.

Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą ką tik pasiekė sertifikatai iš Juodkalnijos, kuriais patvirtintas leidimas eksportuoti lietuvišką šviežią jautieną ir kiaulieną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą ką tik pasiekė sertifikatai iš Juodkalnijos, kuriais patvirtintas leidimas eksportuoti lietuvišką šviežią jautieną ir kiaulieną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 16, 2015, 12:25 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 1:52 PM

Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą ką tik pasiekė sertifikatai iš Juodkalnijos, kuriais patvirtintas leidimas eksportuoti lietuvišką šviežią jautieną ir kiaulieną bei jų produktus į šią Balkanų valstybę. Tai gegužės 15-ąją patvirtino kompetentinga Juodkalnijos institucija.

„Džiaugiamės dar viena atsivėrusia rinka lietuviškai produkcijai. Su Juodkalnija veterinarinius dokumentus pavyko suderinti ganėtinai greitai – per pusę metų. Tai jau ne pirma Balkanų šalis, į kurią keliaus lietuviški mėsos produktai.

Šiais metais gavome leidimą vežti jautieną bei jos produktus į Bosniją ir Hercegoviną bei Kosovą. Į Serbiją nuo pernai galime eksportuoti jautieną, jos pusgaminius, mėsos ir žuvininkystės produktus. Tai didelis indėlis padedant plėtoti mūsų žemės ūkio produkcijos gamintojų eksporto galimybes“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

Šiais metais, be jau minėtų šalių, svarbių susitarimų pasiekta derybose su Čile ir Argentina dėl pieno produktų ir su Brazilija dėl žuvininkystės produktų eksporto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?