Graikija vis dar neketina apkarpyti pensijų ar imtis reformų

Graikija iki šeštadienio

Graikija ir jos skolintojai dar nėra pasiekę susitarimo dėl išsamaus naujų priemonių paketo.<br>AP nuotr.
Graikija ir jos skolintojai dar nėra pasiekę susitarimo dėl išsamaus naujų priemonių paketo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 17, 2015, 1:30 PM, atnaujinta Nov 28, 2017, 8:28 AM

Graikijos dienraštis „Kathimerini“ informuoja, kad Atėnai ir šalies kreditoriai daugiau ar mažiau nesutaria dėl penkių pagrindinių sričių: makroekonomikos prognozių, fiskalinių tikslų, naujų priemonių, darbo rinkos reformų ir pensijų apkarpymo.

Kalbant apie naujas priemones, kurių turi būti imtasi, kad būtų padengti šiųmečiai vyriausybės įsiskolinimai, Graikija ir jos skolintojai dar nėra pasiekę susitarimo dėl išsamaus naujų priemonių paketo.

Tačiau neabejojama, kad priemonės apims ir nuodugnų Graikijos pridėtinės vertės mokesčio peržiūrėjimą. Tikėtina, kad vietoj dabartinių trijų skirtingo dydžio PVM liks tiks du. Didysis PVM mokestis gali svyruoti tarp 18 ir 20 procentų, o mažasis – tarp 8 ir 9 procentų.

Graikijos vyriausybė, be kita ko, svarsto palikti nepaliestą vadinamąjį solidarumo mokestį pajamoms, viršijančioms 30 tūkst. eurų, ir nemažinti mokesčio 30 procentų, kaip buvo padariusi buvusi šalies vyriausybė. Taip pat gali būti įvesta naujų mokesčių.

Graikija ir jos kreditoriai, regis, visiškai nesutaria ir dėl darbo rinkos reformos. Vyriausybė siekia grąžinti kolektyvines darbo sutartis ir nenori patenkinti institucijų reikalavimų sušvelninti apribojimus dėl masinio atleidimo iš darbo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.