Gegužę prognozuojama 0,4 proc. suderinta infliacija

Pagal suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) apskaičiuota mėnesinė infliacija gegužę, tikėtina, bus teigiama ir sudarys 0,4 proc., prognozuoja Statistikos departamentas.

Maisto produktai bus tarp prekių, kurių kainų pokytis turės didžiausią poveiki gegužės mėnesio infliacijai.<br>V.Balkūno nuotr.
Maisto produktai bus tarp prekių, kurių kainų pokytis turės didžiausią poveiki gegužės mėnesio infliacijai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-05-18 13:02, atnaujinta 2017-11-28 05:23

2015 m. gegužę metinė infliacija gali būti neigiama ir sudaryti -0,2 proc. Vidutinė metinė infliacija taip pat gali būti neigiama ir sudaryti -0,3 proc. 2015 m. balandį metinė infliacija buvo neigiama ir sudarė -0,6 proc., vidutinė metinė infliacija taip pat buvo neigiama ir sudarė -0,2.

Tikėtina, kad didžiausią įtaką 2015 m. gegužės mėnesio infliacijai turės didėsiančios transporto prekių ir paslaugų, maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų grupių prekių kainos. Būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro bei aprangos ir avalynės grupių prekių ir paslaugų kainos taip pat gali didinti infliaciją, nors alkoholinių gėrimų ir tabako gaminių grupės prekių kainos gali šiek tiek mažėti. Kitų prekių ir paslaugų grupių kainos greičiausiai reikšmingai nekis ir turės nedaug įtakos SVKI dinamikai.

2014-2015 m. transporto prekių ir paslaugų, būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro, drabužių ir avalynės grupių kainų mažėjimą atsvėrė kitų prekių ir paslaugų brangimas, o tai lėmė neigiamą metinę infliaciją. Šiuo laikotarpiu labiausiai svyravo maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų, drabužių ir avalynės grupių prekių kainos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.