Graikija ambasadų ir konsulatų prašo grąžinti turimas lėšas

Graikijos vyriausybė paprašė visų Graikijos ambasadų ir konsulatų į Graikijos mokesčių inspekcijos sąskaitą pervesti bet kokias turimas sukauptas lėšas.

Graikijos premjeras A.Tsipras.<br>AP nuotr.
Graikijos premjeras A.Tsipras.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-05-18 10:21, atnaujinta 2017-11-28 06:08

Graikija savo diplomatines įstaigas užsienyje paragino grąžinti visas nepanaudotas lėšas (pavyzdžiui, skirtas biuro reikmenims ar valymo priemonėms pirkti) ir įplaukas už konsulines operacijas (pavyzdžiui, gautas už vizų ir įgaliojimų išdavimą). Atsižvelgiant į dabartinę šalies finansinę situaciją, lėšos bus grąžintos Graikijos mokesčių inspekcijai.

„Šių lėšų surinkimas jau prasidėjo. Nors daugelis Graikijos ambasadų ir konsulatų už turistinių vizų išdavimą gauna pakankamai dideles pajamas, tačiau, išsekus šiam pajamų šaltiniui, gali būti rimtai pakenkta įstaigų veiklai“, – skelbiama dienraštyje „To Vima“.

Patyrę diplomatai sako, kad užsienyje esančios ambasados ir konsulatai niekada iki šiol dar nebuvo paprašyti grąžinti turimų laisvų lėšų. Tuo metu Graikijos užsienio reikalų ministerija tokio žingsnio nesureikšmina, tvirtindama, kad tai yra standartinė procedūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.