Graikai jau regi susitarimą su kreditoriais

Graikijos finansų ministras Yanis Varoufakis tiki, kad susitarimas su šalies

Graikijos finansų ministras Yanis Varoufakis tiki, kad susitarimas su kreditoriais bus pasiektas per kitą savaitę.<br>AP nuotr.
Graikijos finansų ministras Yanis Varoufakis tiki, kad susitarimas su kreditoriais bus pasiektas per kitą savaitę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-05-19 10:23, atnaujinta 2017-11-28 02:16

Graikija yra atsidūrusi ties bankroto slenksčiu, o iki birželio 5 dienos ji privalo sumokėti Tarptautiniam valiutos fondui (TVF) 1,5 mlrd. eurų.

Kaip „Star TV“ sakė Y. VarOufakis, susitarimas su kreditoriais „ranka pasiekiamas“, jis kategoriškai atmetė šalies pasitraukimo iš euro zonos galimybę.

Graikija ir tarptautinai kreditoriai turi suderinti naują šalies reformų planą, kuris leistų trečią kartą pratęsti antrąją tarptautinės finansinės paramos Graikijai programą ir galiausiai skirti šiai šaliai 7,2 mlrd. eurų finansinės pagalbos paketą.

Būtina skubiai išspręsti tokius klausimus kaip pensijų reformos, darbo rinkos liberalizavimas ir 4000 buvusių valstybės aparato darbuotojų grąžinimas į tarnybą.

Deryboms priėjus aklavietę, vis labiau nerimaujama, kad Graikija gali pritrūkti lėšų.

Praėjusią savaitę Graikija buvo priversta griebtis lėšų iš skubiosios pagalbos rezervo ir jomis sumokėti susidariusį įsiskolinimą Tarptautiniam valiutos fondui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.