Per mėnesį pramonės produkcija sumažėjo 2 proc.

Balandį visa pramonės produkcija

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2015, 1:12 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 1:26 PM

Kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos produkcija per mėnesį padidėjo 0,3 proc., pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, – 2,5 proc., apdirbamosios gamybos produkcija padidėjo 0,2 proc., pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, – 2,5 proc.

Per mėnesį sumažėjo pagrindinių vaistų pramonės gaminių ir farmacinių preparatų gamybos (72,5 proc.), chemikalų ir chemijos produktų gamybos (20,7 proc.), variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių gamybos (9,4 proc.), niekur kitur nepriskirtų mašinų ir įrangos gamybos (7,5 proc.), maisto produktų gamybos (6,2 proc.) ir kitų nemetalo mineralinių produktų gamybos (4,9 proc.) produkcija.

Balandį, palyginti su kovu, padidėjo kitų transporto priemonių ir įrangos gamybos (52,3 proc.), kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių gamybos (31 proc.), rafinuotų naftos produktų gamybos (24,6 proc.), gėrimų gamybos (13,4 proc.) bei odos ir odos dirbinių gamybos (11,2 proc.) produkcija.

Šių metų balandžio mėnesį, palyginti su 2014 m. balandžiu, pramonės produkcija padidėjo 1,6 proc. palyginamosiomis kainomis, pašalinus darbo dienų skaičiaus įtaką, – 2,3 proc. Kasybos ir karjerų eksploatavimo bei apdirbamosios gamybos produkcija per metus nepakito, pašalinus darbo dienų skaičiaus įtaką, – padidėjo 0,9 proc., iš jos apdirbamosios gamybos produkcija padidėjo 0,2 proc., pašalinus darbo dienų skaičiaus įtaką, – padidėjo 1,1 proc.

2015 m. sausio-balandžio mėnesiais visa pramonės produkcija sudarė 6,0 mlrd. eurų to meto kainomis ir, palyginti su tuo pačiu 2014 m. laikotarpiu, padidėjo 3,6 proc. palyginamosiomis kainomis, pašalinus darbo dienų skaičiaus įtaką, – 3,2 proc. Kasybos ir karjerų eksploatavimo bei apdirbamosios gamybos produkcija per šį laikotarpį padidėjo 4,5 proc., pašalinus darbo dienų skaičiaus įtaką, – 4 proc., iš jos apdirbamosios gamybos produkcija padidėjo 4,7 proc., pašalinus darbo dienų skaičiaus įtaką, – 4,2 proc.

2015 m. sausio-balandžio mėnesiais, palyginti su atitinkamu 2014 m. laikotarpiu, kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos įmonių pardavimo ir paslaugų dalis ne Lietuvos rinkoje padidėjo 0,3 procentinio punkto ir sudarė 65,1 proc., o Lietuvos rinkoje – sumažėjo 0,3 procentinio punkto ir sudarė 34,9 proc. Daugiau negu pusė (52,4 proc.) ne Lietuvos rinkoje pardavimo ir paslaugų vertės sudaro pardavimas ir paslaugos ne euro zonos šalims.

2015 m. sausio-balandžio mėnesiais, palyginti su tuo pačiu 2014 m. laikotarpiu, pramonės įmonių pardavimo ir paslaugų vertė ne Lietuvos rinkoje sumažėjo 3 proc. to meto kainomis. Šiam sumažėjimui didžiausią įtaką padarė po 16,3 proc. smuktelėjęs rafinuotų naftos produktų, 13,7 proc. – maisto produktų gamybos, 4 proc. – guminių ir plastikinių gaminių gamybos įmonių produkcijos pardavimas. Per šį laikotarpį išaugo baldų gamybos (14,2 proc.), medienos bei medienos gaminių, išskyrus baldus, gamybos (15,1 proc.), kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių gamybos (42 proc.) įmonių produkcijos pardavimas.

Pardavimo ir paslaugų vertė į euro zonos šalis sumažėjo 6,1 proc. to meto kainomis, į ne euro zonos šalis padidėjo 0,1 proc. Pardavimo ir paslaugų vertė be rafinuotų naftos produktų ne Lietuvos rinkoje padidėjo 1,6 proc. to meto kainomis.

Šių metų sausio-balandžio mėnesiais, palyginti su 2014 m. sausio-balandžio mėnesiais, Lietuvos rinkoje kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos pardavimo ir paslaugų vertė sumažėjo 4,3 proc. to meto kainomis, be rafinuotų naftos produktų pardavimo – nepakito.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.