Rusiškų pinigų plovimo skandalas supurtė „Deutsche Bank“

Vienas didžiausių Vokietijos bankų – „Deutsche Bank“ – pranešė šalies federalinei finansinių paslaugų priežiūros institucijai „BaFin“ (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht) apie galimą pinigų plovimą jo filiale Maskvoje, informuoja Vokietijos žurnalo „Manager Magazin“ interneto svetainė su nuoroda į gerai informuotus šaltinius.

Vykdant įtartinas operacijas išvestinių finansinių priemonių rinkoje galėjo būti išplauta mažiausiai šimtai milijonų eurų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vykdant įtartinas operacijas išvestinių finansinių priemonių rinkoje galėjo būti išplauta mažiausiai šimtai milijonų eurų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-21 12:20, atnaujinta 2017-11-27 13:48

Leidinio duomenimis, vykdant įtartinas operacijas išvestinių finansinių priemonių rinkoje galėjo būti išplauta „mažiausiai šimtai milijonų eurų“. Žurnalo šaltinis koncerne „Deutsche Bank“ pažymėjo, kad „jeigu „Deutsche Bank“, kaip įprasta, būtų patikrinęs finansinių pajamų šaltinį, tai tokia operacija niekada nebūtų įvykdyta“.

Įvykio aplinkybes tiria specialiai pakviesti ekspertai ir tyrėjai iš Niujorko ir Londono, kurie dabar triūsia banko centrinėje būstinėje Frankfurte prie Maino.

„Manager Magazin“ duomenimis, kol bus baigtas vidaus tyrimas, „Deutsche Bank“ Maskvos filialas keletą savo darbuotojų išleido priverstinių atostogų.

„BaFin“ atstovas agentūrai AFP pranešė, kad žinyba žino apie galimą pinigų plovimą „Deutsche Bank“ Maskvos filiale, tačiau plačiau komentuoti atsisakė.

Šis skandalas kilo tuo metu, kada Miuncheno prokuratūra „Deutsche Bank“ vadovybei pareiškė pretenzijas. Banko vadovybė buvo apkaltinta tuo, kad ji trukdo tirti vokiečių magnato Leo Kircko žiniasklaidos imperijos bankroto bylą ir duoda aiškiai melagingus parodymus. Pasak prokuroro, bankas nuolat ir sąmoningai trukdė perduoti tyrimui reikalingus duomenis.

Balandžio 28 dieną į teisiamųjų suolą Miunchene sėdo vienas iš valdybos pirmininkų Jürgenas Fitschenas ir dar keturi aukšti pareigūnai.

Bankas, kuriame dirba daugiau nei 98 000 žmonių visame pasaulyje, 2012 metais ėmėsi didelių pertvarkymų, o šių metų balandį pristatė naują planą, kuriuo siekiama iki 2020 metų padidinti savo pelningumą.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.