Į „Akropolį“ skubantys baltarusiai užkimšo pasienį

Pirkėjai iš Baltarusijos įdienojus plūstelėjo į Lietuvą. Todėl Baltarusijos pusėje ties Lavoriškių postu susidarė didelė eilė automobilių. Pasieniečiai teigia dirbantys įprastu režimu, tačiau automobilių srautas yra milžiniškas. Eilės padidėjo ir dėl sugriežtėjusios degalų įvežimo tvarkos.

Pasienyje prieš apsipirkimo akcijas dažnai nutįsta automobilių eilės.<br>T.Bauro nuotr.
Pasienyje prieš apsipirkimo akcijas dažnai nutįsta automobilių eilės.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

May 23, 2015, 2:49 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 2:20 AM

Į lrytas.lt paskambinęs skaitytojas Arūnas teigė, kad spūstį ties pasieniu sukėlė Lietuvos muitininkai, o baltarusiai esą tvarkingai praleidžia vairuotojus.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos budėtojas Vytautas Markelis patvirtino, kad Baltarusijos pusėje laukia didelė eilė automobilių. Tačiau paneigė, kad dėl to kalti Lietuvos pareigūnai.

„Postas dirba įprastu režimu, visos darbo vietos užimtos. Tiesiog yra labai didelis srautas automobilių“, – lrytas.lt sakė V.Markelis. Dažnai į Baltarusiją vykstantis Arūnas teigė, kad tai pirmas kartas, kai dėl lietuvių kaltės susidarė milžiniškos eilės įvažiuoti iš Baltarusijos pusės. Pasienio punkte iš Lietuvos pusės didelių eilių nėra.

Skaitytojas Arūnas pastebėjo, kad eilėje yra daug automobilių su baltarusiškais numeriais, tad tikėtina, kad kaimynai vyksta į „Akropolyje“ vykstančią „Jamam“ nuolaidų akciją.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos viršininkas Giedrius Mišutis pridūrė, kad eilės pasienyje nusidriekė ne tik dėl išaugusio baltarusių automobilių skaičiaus. Pasak jo, sugriežtėjo degalų įvežimo bakuose kontrolė.

„Kiekvieno automobilio duomenys įvedami ranka dėl to, nes sugriežtėjo degalų įvežimo tvarka. Vykstantys per siena turi deklaruoti degalų kiekį“, – sakė  G.Mišutis. Degalų kiekį bakuose tikrina muitinės pareigūnai.   

Gabenimo bendrovės atstovas Julius Misiūnas lrytas.lt teigė suskaičiavęs 70 vilkikų, stovinčių eilėje į Lietuvą. Tačiau dar daugiau stovi lengvųjų automobilių.  

„Susidomėjimas Lietuva, matyt, yra didelis. Tačiau jokių incidentų nėra. Visi tvarkingai stovi eilėje“, – sakė J.Misiūnas.

  Šeštadienį Vilniaus „Akropolyje“ vyksta nuolaidų akcija „Jamam“.

Turite nuotraukų ar filmuotos medžiagos iš pasienio? Siųskite verslas@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.