Renovacijos veidu tarptautiniame kanale tapo Žirmūnų daugiabutis

Tarptautinis televizijos kanalas „Euronews“ vieną iš savo laidų „Reporter“ praeitą savaitę paskyrė Lietuvos energetinės nepriklausomybės temai. Greta tokių temų kaip Lietuvos inicijuotas Europos Komisijos tyrimas dėl Rusijos dujų milžinės „Gazprom“ monopolijos Europos Sąjungos šalyse, LNG terminalo veikimo ir dujotiekio Klaipėda–Kuršėnai tiesimo, laidoje neliko nepastebėta ir daugiabučių modernizavimo programa. Apie savo įspūdžius mums sutiko papasakoti į laidos kūrėjų dėmesio centrą patekusio daugiabučio bendrijos pirmininkas.

Tarptautinis televizijos kanalas „Euronews“ vieną iš savo laidų „Reporter“ praeitą savaitę paskyrė Lietuvos energetinės nepriklausomybės temai.<br>123rf nuotr.
Tarptautinis televizijos kanalas „Euronews“ vieną iš savo laidų „Reporter“ praeitą savaitę paskyrė Lietuvos energetinės nepriklausomybės temai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 26, 2015, 2:40 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 12:23 PM

Programos veidas – Žirmūnų daugiabutis

Laidos kūrėjai, analizuodami Lietuvos energetinio sektoriaus iššūkius, atkreipė dėmesį į vieną sėkmingiausių Vyriausybės energinio efektyvumo didinimo projektų – Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą.

Šios programos ambasadoriumi tapo vienas šiuo metu Žirmūnuose modernizuojamas daugiabutis. Namo bendrijos pirmininkas Gediminas Purvelis šypsodamasis atskleidė, kad šis namas tarptautinės žiniasklaidos akiratyje atsirado per atsitiktinumą.

G.Purvelis prasitaria, kad jo pasirodymas eteryje modernizacijos kontekste – nebe pirmas. Debiutu galima vadinti trumpą informacinę laidą apie būsto modernizaciją, rodomą per vieną didžiausių šalies televizijos kanalų po žinių. „Tuomet Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) specialistai pasiteiravo, ar nesutikčiau per televiziją papasakoti, kaip sekasi gyventi name vykstant modernizacijos darbams.“

Išgąsdinti bulvarinių laidų

„O štai į „Euronews“ laidos filmavimą patekau visiškai atsitiktinai, – pasakoja G. Purvelis – Atvažiavau pas statybininkus derinti tam tikrų klausimų, ir pamačiau, kad pas juos – filmavimo komanda. Iš pradžių išsigandau, kad gal manęs čia visai nereikia, bet paaiškėjo, kad žurnalistai norėtų pakalbinti ne tik mane, kaip bendrijos pirmininką, bet ir nufilmuoti trumpą interviu su vienu iš gyventojų. Nebuvo kaip atsisakyti, teko sudalyvauti“, – gana įsimintinos dienos pradžią su šypsena atsimena pašnekovas.

Netrukus paaiškėjo, kad žurnalistų prašymas pabendrauti su gyventojais – vienas sunkiausiai išpildomų. „Filmavimas vyko dieną, name – beveik tuščia, nes visi darbuose. Iš pradžių nusifilmuoti sutiko viena garbingo amžiaus moteris, bet po to persigalvojo ir atsisakė. Bandėme kalbinti kitus, bet jie kategoriškai nieko nenorėjo įsileisti – bijojo, kad čia filmuojama kokia nors bulvarinė laida. Aiškinome, jog čia kitoks žanras, kad laida – analitinė. Bet daugelis vis tiek prisibijojo. Lakstymo buvo tikrai nemažai – juk laiko nedaug, komanda jau turi važiuoti į kitą interviu vienoje iš ministerijų, o mums niekas durų neatidaro. Galiausiai pabendrauti su žurnalistais sutiko jauna moteris, auginanti mažą vaiką.“

Filmavimas užtruko beveik pusę dienos

Pasiteiravus, ar per filmavimą, vykusį nuo 12 iki 16 valandos, teko geriau susipažinti su atvykusia „Reporter“ komanda, pašnekovas nusijuokia, kad žurnalistai spėjo susipažinti su visu namu. „Filmavimo komanda lipo ir ant pastolių, ir ant stogo. Taip pat filmavimo, kaip dirba statybininkai – tuo metu kaip tik buvo prisukinėjamos plokštes prie fasado. Darbo įdėta tikrai nemažai, o visas reportažas – tik 8 minučių“, – pasakoja pirmininkas.

Pasiteiravus, ar visas namas laukia laidos pasirodymo per „Euronews“, pašnekovas papurto galvą: „Tikrai ne. Jokios reklamos šiuo klausimu neskleidėme. Kada bus rodoma laida informavau tuos, kurie filmavosi. Kiti kol kas nesiteiravo, nors, kai vyko filmavimas, smalsiai stebėjo.“

www.atnaujinkimebusta.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.