Pasislėpti Šveicarijos bankuose jau negalės

Slaptos sąskaitos Šveicarijos bankuose netrukus jau praras savo paslapties skraistę. Lietuvai, kaip ir kitoms ES šalims, Šveicarijos bankai turės kasmet pranešti gyventojų, turinčių sąskaitas Šveicarijoje, pavardes, adresus, mokesčių mokėtojo kodus, gimimo datas ir kitą finansinę bei sąskaitų balanso informaciją.

Šveicarija turės pranešinėti apie Lietuvos, kaip ir kitų ES šalių, gyventojų turimas sąskaitas.<br>Reuters nuotr.
Šveicarija turės pranešinėti apie Lietuvos, kaip ir kitų ES šalių, gyventojų turimas sąskaitas.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-27 15:18, atnaujinta 2017-11-26 07:32

Taigi Šveicarijos bankai nebegalės saugoti ES gyventojų banko paslapčių, o slepiantys mokesčius nebegalės slėpti nedeklaruotų pajamų Šveicarijos bankų sąskaitose.

Tai įgalina trečiadienį pasirašytas ES ir Šveicarijos istorinis susitarimas dėl mokesčių skaidrumo, kuris padės kovoti su mokesčių slėpimu. Abi susitarimo šalys nuo 2018 m. automatiškai keisis informacija apie savo gyventojų finansines sąskaitas.

Pagal naująjį susitarimą Šveicarija ES valstybėms narėms kasmet praneš jų gyventojų, turinčių sąskaitas Šveicarijoje, pavardes, adresus, mokesčių mokėtojo kodus, gimimo datas ir kitą finansinę bei sąskaitų balanso informaciją.

Tai ne tik pagerins valstybių narių galimybes atsekti mokesčius slepiančius asmenis, bet ir turėtų atgrasinti nuo pajamų bei turto slėpimo užsienyje siekiant išvengti mokesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.