„Malaysia Airlines“ techniškai jau bankrutavo, skelbia vadovas

Kompanija „Malaysia Airlines“ techniškai yra bankrutavusios, pareiškė kompanijos vadovas, pristatydamas restruktūrizacijos planą. Pagrindinis pokytis – panaikinama 6 tūkstančiai darbo vietų. Iš tiesų atleidžiami visi 20 tūkstančių aviakompanijos darbuotojų, tačiau 14 tūkstančių pasiūlytas darbas, skelbia BBC.

„Malaysia Airlines“ kompanijai skaudžiai smogė dvi milžiniško masto tregedijos.<br>AP nuotr.
„Malaysia Airlines“ kompanijai skaudžiai smogė dvi milžiniško masto tregedijos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 1, 2015, 12:46 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 8:45 AM

Prie Malaizijos avialinijų vairalazdės stojo naujas vadovas Christophas Muelleris, kuris spaudos konferencijoje ir pripažino, kad kompanija techniškai yra bankrutavusi. Aviakompanijai skaudžiai kirto mįslingas orlaivio dingimas, taip pat dar vieno orlaivio numušimas Rytų Ukrainoje. Tačiau naujasis vadovas pareiškė, kad bėdos prasidėjo dar prieš šias tragedijas.

Praėjusių metų kovą Malaizijos avialinijų orlaivis dingo su 239 keleiviais ir aptarnaujančių personalo. Lėktuvas iki šiol nerastas. Praėjus keturiems mėnesiams dar vienas lėktuvas buvo pašautas, kaip manoma, Rytų Ukrainos separatistų. Žuvo 298 keleiviai ir aptarnaujantis personalas.

Naujasis vadovas anksčiau yra užėmęs vadovaujančius postus Airijos „Aer Lingus, Belgijos „Sabena“ ir Vokietijos „Lufthansa“ aviakompanijose. Nuo pat pirmų jo vadovavimo Malaizijos bendrovei dienų, kai buvo paskelbta apie 6 tūkstančių darbo vietų panaikinimą, jis pramintas „terminatoriumi“.

Be to, Ch.Muelleris paskelbė, kad nuo rugsėjo 1 dienos bus atnaujintas aviakompanijos prekinis ženklas, o kitais metais tikimasi stabilizuoti finansus. 2017 metais tikimasi net augimo. „Malaiysia Airlines“ tenka kauti su nuožmia konkurencija regione, kur daugybė nedidelių oro bendrovių siekia atkovoti rinkos dalį iš kompanijos, patyrusios dvi tragedijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.