Lyda Lubienė: „Smulkieji akcininkai paskubėjo su išvadomis“

Vieną didžiausių Lietuvos koncernų „Achemos grupė“ tebedrasko savininkų kova. Tai įrodo ketvirtadienį paskelbtos dvi koncerno žinios apie vadovus. Ryte verslo grupė paskelbė, kad prie vairo stojo naujas vadovas. Vakarop stambiausia grupės akcininkė Lyda Lubienė tai paneigė ir pranešė, kad vadovas nepasikeitė.

L.Lubienė ketvirtadienį paneigė, kad „Achemos grupei“ vadovauja naujas žmogus.
L.Lubienė ketvirtadienį paneigė, kad „Achemos grupei“ vadovauja naujas žmogus.
K.Jurgelionis tapo laikinu „Achemos grupės“ vadovu.<br>M.Kulbio nuotr.
K.Jurgelionis tapo laikinu „Achemos grupės“ vadovu.<br>M.Kulbio nuotr.
Kol kas neaišku, kad vadovauja vienai didžiausių Lietuvos verslo grupių.
Kol kas neaišku, kad vadovauja vienai didžiausių Lietuvos verslo grupių.
Lieka nebeaišku, kas vadovauja vienai didžiausių verslo grupių.
Lieka nebeaišku, kas vadovauja vienai didžiausių verslo grupių.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Jun 4, 2015, 1:25 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 11:49 AM

Paskelbė ir paneigė

Ketvirtadienį prieš pietus bendrovė paskelbė, kad akcininkai baigė ginčus teismuose, o laikinuoju jo vadovu tapo bendrovės valdybos narys Kasparas Jurgelionis. Šis verslo grupėje neturi akcijų, tačiau žinomas kaip smulkiųjų akcininkų atstovas.  

Tačiau vakarop koncernas atsiuntė pagrindinės akcinininkės Lydos Lubienės komentarą, kuriame ši paneigė anksčiau žinią apie naują vadovą.

 “Smulkieji akcininkai paskubėjo padaryti išvadas“, - pareiškė ji.   

 Koncerno „Achemos grupė“ pagrindinė akcininkė Lyda Lubienė teigia, kad atsižvelgiant į vakar pasiektą susitarimą tarp jos ir smulkiųjų koncerno akcininkų, šie paskubėjo padaryti išvadas. Koncerno „Achemos grupė“ generalinio direktoriaus funkcijas toliau vykdo koncerno Ekonomikos ir finansų direktorius Audrius Bendaravičius. 

 “Vakar pasiekėme taikos susitarimą su paskutiniais koncerno smulkiaisiais akcininkais. Birželio 16 d. planavome visuotinį akcininkų susirinkimą, o iki tol dar turėjome susirinkti valdyboje ir suderinti pagrindinius klausimus dėl tolesnio koncerno valdymo“, – teigė p. L. Lubienė, taip pat einanti koncerno valdybos narės pareigas.

 L. Lubienės advokato Gintaro Balčiūno teigimu, koncerno valdybos pirmininko K. Balučio bandymas paskirti laikinuoju vadovu kitus asmenis yra niekinis, kadangi prieštarauja koncerno „Achemos grupė“ generalinio direktoriaus pareigų reglamentui ir akcininkų valiai. Šiuo metu koncerno generalinio direktoriaus funkcijas ir toliau vykdo bendrovės Ekonomikos ir finansų direktorius Audrius Bendaravičius.   Praėjusį šeštadienį Jonavoje vykusioje „Achemos“ 50-mečio jubiliejaus šventėje dalyvavo tiek L.Lubienė, tiek K.Jurgelionis, tačiau abu tarpusavyje vengė bendrauti.

Gyrėsi pasiekę taiką

Dar ketvirtadienį ryte „Achemos grupė“ skelbė, kad K.Jurgelioniui tikslas – išspręsti ir baigti grupės akcininkų konfliktą.  

K.Jurgelionis teigė sieksiantis, jog konfliktas būtų kuo greičiau baigtas, o akcininkų sprendimas baigti teisinius ginčus yra ilgai laukta gera žinia koncernui.

„Artimiausiomis dienomis sieksiu, kad konfliktai koncerne taipogi būtų sklandžiai baigti, kad būtų kuo greičiau baigtos bylos tarp akcininkų ir asmeniškai dėsiu pastangas, kad būtų rasti visų akcininkų interesus atitinkantys sprendimai dėl grupės ateities.

Taip pat, sieksiu kad būtų vėl pradėtas konstruktyvus dialogas su valstybės institucijomis“, – pranešime sakė K.Jurgelionis.

Anot koncerno valdybos pirmininko pavaduotojo Valdo Sutkaus, šiuo metu svarbu rasti susitarimą tarp smulkiųjų ir pagrindinių akcininkų, taip pat koncerno bendrovių ir valstybės institucijų.

„Manau, kad Kasparas Jurgelionis, kaip ilgametis koncerno ir jo antrinių bendrovių valdybų narys, šiuo metu yra tas žmogus, kuris galėtų pasiekti keliamus tikslus, kol bus paskirtas nuolatinis koncerno vadovas“, – pranešime sakė V.Sutkus.

Anot pranešimo, ieškiniuose dėl žalos bendrovei abi pusės trečiadienį atsisakė savo reikalavimų. Pernai rudenį pateiktais 70 mln. ir 145 mln. eurų vertės ieškiniais akcininkų grupės viena kitai reiškė pretenzijas dėl galbūt padarytos žalos koncernui.

„Tikimės, kad šis veiksmas yra gera pradžia, siekiant išspręsti ir kitus akcininkų teisinius ginčus ir diskusijas dėl koncerno valdymo perkelti iš teismo salės į valdybos posėdžius bei akcininkų susirinkimus“, – pranešime sakė smulkiųjų akcininkų advokatas Martynas Žilinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.