Derybose dėl Graikijos ateities – štilis iki antradienio

Naujas derybų raundas tarp Europos Komisijos (EK) vadovo Jeano-Claude'o Junckero ir Graikijos premjero Alexio Tsipro bus atnaujintas ne anksčiau kaip antradienį, po Didžiojo septyneto (G7) viršūnių susitikimo Vokietijoje, praneša „EEbusiness“ remdamasis keliais šaltiniais iš Briuselio.

J.C.Junckeras (kairėje) ir A.Tsipras.<br>AP nuotr.
J.C.Junckeras (kairėje) ir A.Tsipras.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-06-05 15:20, atnaujinta 2017-11-24 04:56

„Penktadienį jokio susitikimo nenumatoma, derybos greičiausiai bus atnaujintos ne anksčiau kaip antradienį“, – sakė šaltiniai.

Apie planus surengti dar vieną derybų raundą tarp ES, euro grupės ir Graikijos buvo paskelbta ketvirtadienį po to, kai iki išnaktų trukusios derybos dėl 7,2 mlrd. eurų paramos Graikijai skyrimo, pasibaigė be rezultatų.

Atėnams skubiai reikalingos lėšos, kad šalis galėtų sumokėti šį mėnesį numatytus savo įsiskolinimus, vis labiau augant susirūpinimui, kad skolinių įsipareigojimų nevykdymas gali priversti šalį trauktis iš euro zonos.

Graikijos vyriausybė ketvirtadienį pranešė nepervesianti Tarptautiniam valiutos fondui (TVF) penktadienį numatytos 300 mln. eurų skolos ir pateikė prašymą sujungti visus keturis birželio mėnesį numatytus mokėjimus į vieną bendrą sumą. Graikijos vyriausybė iki birželio 30 dienos turės sumokėti fondui iš viso 1,5 mlrd. eurų, – būtent šią dieną baigia galioti ES ir TVF paramos Graikijai programa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.