Lietuvos turizmo agentūros: „Mintys apie Krymą palaidotos“

Kaip paskelbė Europos Sąjunga, sankcijos Krymui pratęsiamos dar metams. Sankcijos Krymui buvo priimtos pernai birželio 25 dieną ir turėjo galioti iki 2015-ųjų birželio 23 dienos.

Tie, kas anksčiau mielai rinkdavosi Krymą, pernai ir šiemet vyko į Gruziją, Azerbaidžaną ar Armėniją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tie, kas anksčiau mielai rinkdavosi Krymą, pernai ir šiemet vyko į Gruziją, Azerbaidžaną ar Armėniją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Jun 5, 2015, 5:46 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 4:12 AM

Ir toliau galios draudimas ES pirkti iš Krymo prekes, taip pat investuoti pusiasalyje, įsigyti nekilnojamąjį turtą, eksportuoti į Krymą prekes ir technologijas transporto, telekomunikacijų ir energetikos plėtrai, o kelionių agentūroms teikti paslaugas Kryme ir Sevastopolyje.

Lietuvos kelionių agentūros pernai pavasarį viena po kitos atšaukė suplanuotas keliones į Krymą – tiek pažintines autobusu, tiek poilsines oro transportu.

„Kokia ten dabar šalis? Ukraina? Rusija? Jeigu Rusija, tai ar reikia vizų? Kaip gali siųsti klientus ten, kur neaiški padėtis?“ – tuomet, prieš gerus metus, svarstė kelionių agentūrų šeimininkai.

Į Krymą nukakti buvo galima nebent savarankiškai. Tačiau atsižvelgdama į sudėtingą saugumo situaciją ir ribotą susisiekimą, Lietuvos užsienio reikalų ministerija ir tuomet patarė, ir teberekomenduoja nevykti į Krymą, Donecko ir Luhansko sritis.

Lrytas.lt kalbinti turizmo atstovai sakė, kad per metus jų klientai nė nepasigedo išvykų į Rusijos okupuotą pusiasalį, nors anksčiau kelionės į Krymą buvo vienos paklausiausių kai kuriose kelionių agentūrose.

Kelionių organizatorius „Kelionių laikas“ tinklalapyje galima rasti siūlymą aplankyti Krymą – išvyka truktų 10 dienų.

„Tai seno katalogo kelionė. Šiemet ir pernai tokių kelionių neorganizavome. Žmonės bijo ir nevažiuotų ten“, – sakė šios įmonės atstovė.

Tiesa, kaip sakė ji, anksčiau, dar 2013-aisiais, iki įvykių Kryme, tokios kelionės buvo paklausios. Į jas dažniausiai leisdavosi apie 50 metų lietuviai, kurie kadaise lankė tuomet Ukrainai priklausiusį pusiasalį ar vaikystėje ten norėjo apsilankyti, tačiau tuomet nepavyko.

„Nebuvo net tokių minčių, kad galėtume atnaujinti keliones, o ir žmonės nesusirinktų. Apie keliones į Ukrainą nėra jokios kalbos“, – sakė „Kelionių laiko“ darbuotoja.

„Kelionės į Krymą palaidotos, niekas nieko nedarys. Europai Krymas užsidarė. Visi žino, kokia ten situacija, Lietuvoje į tai jautriai reaguojama, tad nė tokių minčių nėra vėl vežti“, – kad net nutraukus sankcijas, padėtis nesikeistų, aiškino „Topturo“ atstovas Benas Rupeika.

Tie, kas anksčiau mielai rinkdavosi Krymą, pernai ir šiemet vyko į Gruziją, Azerbaidžaną ar Armėniją.

Kaip skelbia Rusijos žiniasklaida, šią savaitę atsistatydino ar buvo atleista Krymo kurortų ir turizmo ministrė Jelena Jurčenko. Problemų dėl turizmo Kryme kyla nuo tada, kai Rusija okupavo pusiasalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.