Aptiko kalnus legendinės kramtomosios gumos „Love is“ klastočių

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai gavę vartotojo skundą dėl kramtomosios gumos „Love is“, įsigytos parduotuvėje „Saldūs Majai“ (Tilžės g. 109, Šiauliai), neįprasto skonio ir keistos pakuotės, nedelsdami atliko tyrimą ir nustatė, kad tai šio prekinio ženklo klastotė.

Vartotojai, įsigiję kramtosios gumos „Love is“ parduotuvėje „Saldūs Majai“ be ® ženklo, gali grąžinti į prekybos vietą ir atgauti sumokėtus pinigus.<br>VMVT nuotr.
Vartotojai, įsigiję kramtosios gumos „Love is“ parduotuvėje „Saldūs Majai“ be ® ženklo, gali grąžinti į prekybos vietą ir atgauti sumokėtus pinigus.<br>VMVT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 9, 2015, 1:31 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 1:29 PM

Šiaulių VMVT tarnyba atlikusi patikrinimą UAB „Angolita“ priklausančioje parduotuvėje „Saldūs Majai“, rado įvairių skonių kramtomos gumos „Love is...“, kurių dalis pakuočių paženklintos (®) ženklu, o kita dalis – be šio ženklo. Vizualiai įvertinus įpakavimus, nustatyta, kad savo savybėmis, spalva, prekių ženklais, sudėtinėmis medžiagomis jos skyrėsi labai nežymiai – pirkėjui nepastebimai.

Šiaulių VMVT nustatė, kad dalį kramtomosios gumos „Love is“ paženklintos (®) ženklu, kuri pagaminta Turkijoje, UAB „Angolita“ įsigijo iš kitos didmeninės Lietuvos įmonės, kitą dalį, be ® ženklo, iš Kinijos importavo pati UAB „Angolita“.

Visa patikrinimo medžiaga buvo perduota Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybai. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu nustatyta, kad kramtomoji guma iš Kinijos yra prekinio ženklo „Love is“ klastotė.

Šiaulių apygardos prokuratūra uždraudė realizuoti kramtomosios gumos „Love is“ klastotę (iš viso 6 487 kg). Ją nurodyta saugiai sunaikinti.

Vartotojai, įsigiję kramtosios gumos „Love is“ parduotuvėje „Saldūs Majai“ be ® ženklo, gali grąžinti į prekybos vietą ir atgauti sumokėtus pinigus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.