Biudžetinių įstaigų vadovų lauks nauji išbandymai

Vyriausybė posėdyje pritarė Biudžetinio įstaigų įstatymo pataisų projektui, kurio tikslas – įtvirtinti bendruosius viešojo sektoriaus įstaigų vadovų valdymo principus: priėmimą į pareigas konkurso būdu, kadencijų nustatymą, kasmetinį įstaigų vadovų veiklos vertinimą. Taip siekiama užtikrinti geresnius įstaigų veiklos rezultatus ir paskatinti keitimąsi žiniomis bei patirtimi.

Ligoninės taip pat – biudžetinės įstaigos, tad ir jų vadovų lauks kasmetiniai „egzaminai“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ligoninės taip pat – biudžetinės įstaigos, tad ir jų vadovų lauks kasmetiniai „egzaminai“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 9, 2015, 12:10 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 2:34 PM

Seimui teikiamame įstatymo projekte numatoma, jog ir biudžetinių įstaigų vadovai, dirbantys pagal darbo sutartis, būtų priimami konkurso būdu ketverių metų kadencijai, ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės. Taip pat siūloma nustatyti, kad jeigu pirmosios kadencijos metu vadovo veikla buvo įvertinta gerai arba labai gerai, jis būtų paskiriamas antrajai kadencijai. Po antrosios kadencijos biudžetinės įstaigos vadovas būtų atleidžiamas iš užimamų pareigų.

Taip pat numatoma, jog biudžetinių įstaigų vadovai, dirbantys pagal darbo sutartis, būtų vertinami kasmet, pagal iš anksto nustatytas metines užduotis, siektinus rezultatus ir jų vertinimo rodiklius. Pagal darbo sutartį dirbančio vadovo veiklą įvertinus nepatenkinamai du kartus iš eilės, jis būtų atleidžiamas iš pareigų.

Tikimasi, jog vadovo pasiekimų vertinimas suaktyvins ir sutelks pastangas siekti biudžetinei įstaigai nustatytų tikslų ir uždavinių ir bus papildoma motyvacija siekti įstaigos veiklos efektyvumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.