Pašarų gamintojai ant kojų sukelia ir veterinarijos gydytojus

Mūsų šalies pašarų gamybos įmonės rūpinasi gyvūnų gerove ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse. Kompanijos „Kauno grūdai“ plėtojamo veterinarinės farmacijos verslo apyvarta per praėjusius metus išaugo 5 proc. ir dabar siekia daugiau nei 9 mln. eurų. Tai lėmė veterinarinių preparatų tiekimas ir profesionalių specialistų konsultacijos Latvijos, Baltarusijos, Estijos, Rusijos Kaliningrado srities ūkiuose.

Pašarų gamintojai skiria vis daugiau dėmesio ir gyvulių sveikatai.
Pašarų gamintojai skiria vis daugiau dėmesio ir gyvulių sveikatai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 9, 2015, 2:54 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 1:12 PM

Bendrovė „Kauno Grūdai“ yra vienas didžiausių kombinuotųjų pašarų gamintojų Baltijos šalių regione, dėl šios priežasties galvojant apie jų aptarnavimą 2008-aisiais kompanija pradėjo plėtoti prekybą veterinariniais preparatais.

Galvijininkystės, kiaulininkystės, paukštininkystės ūkiams užtikrinamas ne tik sklandus atstovaujamų pasaulinių kompanijų gaminamų veterinarinių preparatų tiekimas, įmonėje dirbantys veterinarijos gydytojai taip pat konsultuoja ūkius, sudaro gyvulių gydymo schemas, nuolat informuoja apie rinkos naujoves, rengia seminarus aktualiais klausimais.

Kartu su pašarais ar lesalais siekiama pasiūlyti gyvūnų ligų gydymo bei profilaktikos sprendimus. Nepamirštami ir smulkūs gyvūnai, jų gydymui ar higienai preparatų galima įsigyti AB „Kauno Grūdai“ ir kitose visoje Lietuvoje veikiančiose veterinarijos vaistinėse.

Kalbant apie veterinarinės farmacijos verslo pasiekimus, per paskutiniuosius kelerius metus veterinarinės farmacijos verslo apyvarta tik auga. Lyginant 2014 m. su 2013 m. apyvarta išaugo 5 proc. ir dabar siekia daugiau nei 9 mln. eurų.

„Tokius rezultatus labiausiai nulėmė tai, kad išlikome lyderiais tiek Lietuvos, tiek Latvijos rinkose, vyko stiprus pardavimų augimas Baltarusijos rinkoje“, – teigė įmonių grupės „KG Group“ vadovas Tautvydas Barštys.

„Kauno grūdai“ veterinarijos farmacijos verslą plėtoja ne tik Lietuvoje. Pasak bendrovės veterinarijos farmacijos verslo vadovo Andriaus Juciaus, Kauną verslo interesai sieja su Latvija, Baltarusija, Estija, Rusijos Kaliningrado sritimi.

Verslo plėtrą į užsienio šalis paskatino ribotos plėtros galimybės savo šalies rinkoje.

„Lietuvos rinka maža, o konkurencija didelė, šalyje registruotos net 36 veterinarijos farmacijos įmonės. Latvijoje, po kelerių metų ir Baltarusijoje įsteigėme dukterines įmones, kurios sėkmingai veikia ir rodo augančius rezultatus“, – sakė Andrius Jucius.

Latvijoje veikianti veterinarinės farmacijos didmeninė įmonė „Vet-Med“ pagal užimamą rinkos dalį, apyvartą, realizuojamų veterinarinių produktų kiekį ir veikliųjų medžiagų pardavimus jau keletą metų iš eilės Latvijos maisto ir veterinarijos tarnybos pripažįstama šalies lydere.

„Latvijos veterinarinės farmacijos rinka yra kur kas mažesnė, palyginti su Lietuva, tačiau kur kas konkurencingesnė“, – gretimas rinkas lygino įmonių grupės „KG Group“ vadovas Tautvydas Barštys. „Vet-Med“ apyvarta taip pat nuolatos auga, lyginant 2014 m. su 2013 m. apyvarta išaugo 6,5 proc. ir siekia daugiau nei 2,7 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.