Baltijos šalys vienijasi – kartu sieks paramos pieno sektoriui

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė Liuksemburge susitiko su Latvijos, Estijos ir Suomijos žemės ūkio ministrais ir aptarė padėtį pieno sektoriuje.

Smulkieji Lietuvos ūkiai už litrą pieno gauna vos 12-13 euro centų.<br>M.Kulbio nuotr.
Smulkieji Lietuvos ūkiai už litrą pieno gauna vos 12-13 euro centų.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-17 11:11, atnaujinta 2017-11-21 23:52

Baltijos šalių ir Suomijos žemės ūkio ministrai sutarė, kad pieno sektoriaus tendencijos nėra geros, todėl ketinama kreiptis paramos į Europos Sąjungą.

„Padėtis pieno sektoriuje yra įtempta, sutarėme su kolegomis iš kaimyninių šalių, kad dirbsime išvien, stebėsime ir rinksime informaciją, vėliau ją pateiksime Europos Komisijai. Turime išlaikyti pienininkystės šaką“, – sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Ji susitiko su ES žemės ūkio komisaru Philu Hoganu, ir papasakojo apie padėtį pieno sektoriuje.

Praėjusių metų rugpjūtį Rusijai paskelbus apie embargą, bene labiausiai nukentėjo pieno sektorius, o pieno supirkimo kainos krito apie 30 proc.

2015 m. vasario mėnesį pieno gamintojams buvo skirta beveik 23 mln. eurų paramos, dar 5,38 mln. Eur skirta 2015 m. balandį. Lėšos skirtos kompensuoti pieno gamintojų praradimus dėl draudimo įvežti žemės ūkio produkciją į Rusiją.

Šiuo metu Suomijoje už 1 litrą pieno vidutiniškai mokama 37 eurocentus, Estijoje – 25, Lietuvoje ir Latvijoje – 20-22 eurocentus. Tačiau smulkieji Lietuvos ūkiai už jį gauna vos 12-13 euro centų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.