Graikų premjeras dėl skolų krizės šalyje apkaltino TVF

Graikijos ministras pirmininkas Alexis Tsipras šiurkščiais žodžiais apkaltino Tarptautinį valiutos fondą (TVF) dėl graikų skolų krizės. Kalbėdamasis su savo valdančiosios partijos „Syriza“ deputatais, jis pareiškė, kad TVF tenka „kriminalinė atsakomybė už šiandieninę padėtį“, praneša agentūra AFP.

Graikijos ministras pirmininkas A.Tsipras.<br>AP nuotr.
Graikijos ministras pirmininkas A.Tsipras.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 17, 2015, 9:06 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 12:28 AM

A.Tsipras kaltino kreditorius „valdžios demonstravimu“, kuriuo „smaugiamas bet koks mėginimas nutraukti taupymo politiką“. Esą atėjo metas, kad TVF pasiūlymus dėl skolų krizės sureguliavimo „vertintume ne tik mes, bet pirmiausia – Europa“.

Savaitgalį vėl be rezultatų baigėsi Graikijos pokalbiai su tarptautiniais kreditoriais. Jau kelis mėnesius tęsiasi jų derybos dėl sąlygų, kokiomis Atėnams būtų išmokėta pažadėtoji 7,2 mlrd. eurų parama. Laikas susitarimui senka, nes birželio pabaigoje baigiasi paramos Atėnams programa.

Ketvirtadienį ir penktadienį sudėtingą situaciją aptars ES finansų ministrai. Jei per pokalbius sprendimas nebus rastas, ES svarsto savaitgalį surengti neeilinį viršūnių susitikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.