Suregistravo visus atliekų tvarkytojus

Neseniai pradėjęs veikti naujas Atliekų tvarkytojų valstybės registras (ATVR) – dar vienas žingsnis link skaidresnio atliekų tvarkymo verslo.

Naujasis registras bus naudingas ir savivaldybėms. Jos, skelbdamos konkursą atliekų tvarkymo paslaugoms, jau galės pasitikslinti, kokias atliekas tvarko paraiškas jam pateikusios įmonės.<br>D.Umbraso nuotr.
Naujasis registras bus naudingas ir savivaldybėms. Jos, skelbdamos konkursą atliekų tvarkymo paslaugoms, jau galės pasitikslinti, kokias atliekas tvarko paraiškas jam pateikusios įmonės.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2015, 5:47 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 8:24 PM

„Atliekų tvarkytojai atsidūrė po didinamuoju stiklu, kilus rimtoms abejonėms, ar jų veikla skaidri. Susipažinti su ja padės naujojo registro informacija, kuri bus pasiekiama ne tik visiems ūkio subjektams, savivaldybėms, bet ir visiems žmonėms“, – sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

ATVR paskirtis – registruoti atliekas surenkančias, vežančias ir apdorojančias įmones, prekiautojus atliekomis ir jų tarpininkus, taip pat įmones, kurios atliekų susidarymo vietoje pavojingąsias atliekas laiko ilgiau kaip 6 mėnesius, o nepavojingąsias – ilgiau kaip vienus metus.

Pradėjus veikti naujajam ATVR, pirmiausia sumažės administracinė našta pačiam atliekų tvarkymo verslui. Tokių įmonių registracija vyks greičiau, paprasčiau ir aiškiau.

Ligi šiol įmonės, turinčios po kelias atliekų tvarkymo vietas skirtingų regionų aplinkos apsaugos departamentų (RAAD) kontroliuojamose teritorijose, turėdavo kiekvienam iš šių departamentų teikti atskiras rašytines paraiškas, o pagal jas duomenis į registrą suvesdavo RAAD‘ų darbuotojai.

Dabar bet kokiu atveju pakaks vienos elektroninės paraiškos su nurodytomis visomis atliekų tvarkymo vietomis, o duomenis į ATVR suves pačios įmonės.

Naujasis registras bus naudingas ir savivaldybėms. Jos, skelbdamos konkursą atliekų tvarkymo paslaugoms, jau galės pasitikslinti, kokias atliekas tvarko paraiškas jam pateikusios įmonės.

ATVR informacija pravarti ir visuomenei. Jeigu žmogus nori sužinoti, kur yra artimiausia atliekų tvarkymo įmonė, kokia ji užsiima veikla, kur jos padaliniai ir pan., atsakymus ras naujajame registre.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.