Graikų bankai jau pirmadienį gali neatsidaryti

Graikijai ir ES lyderiams nepavykstant susitarti dėl finansinius sunkumus

Lietuvos finansų ministras R.Šadžius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos finansų ministras R.Šadžius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS,ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 19, 2015, 11:40 AM, atnaujinta Oct 30, 2017, 8:24 AM

„Nežinau tikros situacijos – tai yra dar viena problema, kad mes nesame visiškai susipažinę su Graikijos ekonomikos parametrais. Neturime realių duomenų, ir tai charakterizuoja šiuo metu vykstančias derybas. Manau, kad prieš priimant sprendimus, mums reikia visos informacijos ir bendradarbiavimo iš Graikijos institucijų“, – penktadienį Liuksmeburge žurnalistams sakė R.Šadžius, paklaustas, ar Graikijos bankai pirmadienį gali atsidaryti.

Europos centrinis bankas abejoja, ar Graikijos bankai pirmadienį galės atsidaryti. Vakarų žiniasklaida skelbia, kad šią savaitę iš Graikijos bankų buvo išimta 2 mlrd. eurų indėlių, o vien trečiadienį – 1 mlrd. eurų, todėl neaišku, ar bankams pakaks lėšų. Naujausiais duomenimis, šią savaitę šalies bankuose kapitalo sumažėjo dar kiek daugiau nei 3 mlrd. eurų.

Pirmadienį rengiamas neeilinis ES viršūnių susitikimas dėl Graikijos skolų krizės. Lietuvos prezidentės atstovė Daiva Ulbinaitė BNS patvirtino, kad šalies vadovė dalyvaus neeiliniame susitikime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.