Prašė spartinti leidimų išdavimą maisto eksportui į Kiniją

Su Kinijos Valstybės Tarybos

Eksportas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Eksportas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 21, 2015, 8:36 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 12:23 AM

„Prižadėjo, kad artimiausiu metu bus atsiųsti ekspertai, revizoriai. (Kinai, – ELTA) puikiai supranta, kad mūsų pieno ir maisto produktų kokybė yra labai gera, ir tikimės, kad po ekspertų atvykimo bus tikrai leidimai ir sertifikatai eksportuoti maisto produktus“, – po susitikimo žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Pasak Premjero, konkretus ekspertų vizito laikas kol kas nėra numatytas, anksčiau preliminariai buvo tartasi, jog inspektavimas vyks rudenį.

Su Z.Gaoli Premjeras taip pat aptarė investicijų pritraukimą į Lietuvą, geležinkelių infrastruktūros, ypač šaudyklinio traukinio „Saulė“ aktyvesnį naudojimą.

„Iš Kinijos per Kazachstaną, per Klaipėdos jūrų uostą, kad Klaipėdos uostas galėtų tapti (...) uostu, iš kurio būtų galima skirstyti krovinius į kitas Baltijos, Skandinavijos šalis, Rytų ir Vakarų Europą“, – teigė A. Butkevičius.

Susitikimo metu paliestos ir kultūrinio bendradarbiavimo bei švietimo temos. Tarp Kinijos ir Lietuvos balandžio pabaigoje pasirašytas susitarimas dėl abipusio aukštojo mokslo diplomų pripažinimo.

Naujausiais Statistikos departamento duomenimis, Lietuvos eksporto į Kiniją apimtys šių metų sausį-balandį viršijo 32 mln. eurų, tuo tarpu importas iš šios šalies siekė 242,8 mln. eurų. 2013 m. Kinija buvo 27 Lietuvos eksporto partnerė, kuriai teko 0,4 proc. visų iš Lietuvos išvežamų produktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas