Graikijos parlamentas ožiuojasi

Graikijos parlamentarai gali

Jau kelis mėnesius tęsiasi Graikijos derybos su kreditoriais dėl sąlygų, kokiomis Atėnams būtų išmokėta pažadėtoji 7,2 mlrd. eurų parama.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jau kelis mėnesius tęsiasi Graikijos derybos su kreditoriais dėl sąlygų, kokiomis Atėnams būtų išmokėta pažadėtoji 7,2 mlrd. eurų parama.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-06-23 10:48, atnaujinta 2017-10-29 18:52

Graikija pirmadienį nuo galimos prarajos pasitraukė per žingsnį pateikdama naujų pasiūlymų dėl šalies biudžeto pokyčių – šiuos euro zonos lyderiai priėmė kaip pagrindą galimam susitarimui dėl finansinės paramos, kurios nesuteikus šalies laukia nemokumo skelbimas.

Graikijos premjeras Alexis Tsipras, išrinktas premjeru dar šių metų sausį, pažadėjo nutraukti taupymo priemonių taikymą.

Parlamento pirmininko pavaduotojas ir partijos „Syriza“ įstatymų rengėjas Alexis Mitropoulos Graikijos „Mega TV“ antradienį pareiškė: „Tikiu, kad šią programą, jeigu ji išliks tokia kaip dabar, patvirtinsime sunkiai“.

Graikijos vyriausybė birželio 30-ąją fondui turi grąžinti 1,6 mlrd. eurų. TVF mėnesio pradžioje leido Atėnams birželio įsiskolinimą sumokėti ne dalimis, o visą sumą iš karto mėnesio gale.

Jau kelis mėnesius tęsiasi Graikijos derybos su kreditoriais dėl sąlygų, kokiomis Atėnams būtų išmokėta pažadėtoji 7,2 mlrd. eurų parama. Laikas susitarimui senka, nes birželio pabaigoje baigiasi paramos Atėnams programa. Tada šaliai gresia bankrotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.