Rusai kirto europiečiams atgal: šekit jums dar porcija embargo

Agentūros „Interfax“ duomenimis, V.Putino reitingai auga kaip ant mielių.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį vieniems metams pratęsė draudimą importuoti kai kuriuos maisto produktus iš Vakarų šalių.<br>AP nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį vieniems metams pratęsė draudimą importuoti kai kuriuos maisto produktus iš Vakarų šalių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 24, 2015, 6:09 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 1:41 PM

Šį žingsnį Maskva žengė reaguodama į Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų priimtą sprendimą iki ateinančių metų sausio pratęsti sankcijas Maskvai, kurios jai buvo įvestos dėl konflikto Ukrainoje.

„Vyriausybė kreipėsi į mane, prašydama pratęsti šias priemones, – prezidento V.Putino žodžius citavo Rusijos naujienų agentūros. – Kaip siūlė vyriausybės vadovas, mes pratęsiame savo atsakomąsias priemones vieniems metams, pradedant nuo šiandienos.“

Anot agentūros „Interfax“, V. Putinas nurodė ministrui pirmininkui Dmitrijui Medvedevui suderinti visas embargo detales. 

Peržiūrės sąrašą

 Manoma, kad šiuo metu galiojantis prekių sąrašas bus peržiūrėtas, ir Rusija vis dėlto įsileis jūrų gėrybes, bet daug griežčiau kontroliuos pieno produktų be laktozės importą ir visai užkirs kelią konditerijos gaminiams.

Tuo pačiu Rusijos vadovybė naująsias ES sankcijas laiko galimybe stiprinti vietinę maisto produktų pramonę.

Anksčiau buvo prognozuota, kad draudimas įvežti į Rusiją daugumą maisto produktų iš JAV, Europos Sąjungos, Australijos, Kanados ir Norvegijos bus pratęstas šešiems mėnesiams nuo rugpjūčio pradžios.

Pernai rugpjūtį Rusija uždraudė mėsos, žuvies, pieno produktų, taip pat vaisių ir daržovių importą iš šių šalių.

Infliacija įsibėgėjo

Pernai, įvedus embargą, Rusijoje sparčiai ėmė kilti maisto produktų kainos. Metinė infliacija pasiekė 11,4 proc. - ji buvo didžiausia nuo pat 2008-ųjų.   

Reitingai kyla

Agentūros „Interfax“ duomenimis, V.Putino reitingai auga kaip ant mielių.

Birželį atlikta visuomenės apklausa rodo, kad Rusijos prezidento veikla yra patenkinti net 89 proc. Rusijos piliečių. Tai absoliutus pasitikėjimo rekordas, sumuštas per pastaruosius ketverius reitingų stebėjimo metus.

Šių metų sausį-gegužę V.Putino prezidentinę veiklą teigiamai vertino 86 proc. rusų, tiek pat juo buvo patenkintų ir 2014-ųjų birželį. Tuo tarpu 2013-ųjų birželį prezidento veikla džiaugėsi 63 proc. rusų, maždaug tiek pat – 64 proc. - jų buvo ir 2012-ųjų vasaros pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.