Sustojai prie būsto nuomotojo Palangoje? Gausi baudą!

Į Palangą automobiliais atvykstantys poilsiautojai, kurie stabteli prie pakelėse nakvynę siūlančių asmenų, rizikuoja būti nubausti už Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Palangoje, dešinėje Kretingos gatvės pusėje, automobiliams sustoti draudžiantys kelio ženklai užrūstino pakelėse stoviniuojančius būstų nuomotojus.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Palangoje, dešinėje Kretingos gatvės pusėje, automobiliams sustoti draudžiantys kelio ženklai užrūstino pakelėse stoviniuojančius būstų nuomotojus.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Jun 25, 2015, 2:10 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 11:04 AM

Vasaros sezonui įsibėgėjant Palangos valdžia mėgina atsikratyti kurortui gėdą darančių pakelėse poilsiautojams nakvynę siūlančių močiučių, kurias užsieniečiai iš nežinojimo pavadindavo prostitutėmis.

Savivaldybės Eismo saugumo komisijos sprendimu įvažiavimo į kurortą kelyje, Kretingos gatvės dešinėje pusėje, įrengti kelio ženklai, draudžiantys sustoti.

„Žmonėms negalime uždrausti stovėti su plakatais pakelėse, todėl nusprendėme drausminti jų paslaugomis besinaudojančius vairuotojus“, – teigė Eismo saugumo komisijos pirmininkas kurorto vicemeras Rimantas Mikalkėnas.

Automobiliai kelia grėsmę

Anksčiau automobiliams sustoti jau buvo draudžiama keturių eismo juostų kelio ruože. Tada nakvynės siūlytojai su plakatais susispietė ties kelio susiaurėjimu.

Dabar mašinoms sustoti draudžiama ne tik visame įvažiavimo į Palangą kelyje, bet ir dešinėje pusėje esančiuose šalutiniuose keliukuose.

Palangos komisariato Kelių policijos grupės vyresniojo specialisto Ričardo Vinciūno teigimu, taip nuspręsta padaryti dėl eismo saugumo: „Pernai vasarą esame fiksavę ne vieną avariją, kai į staiga prie kokios nors moterėlės stabtelėjusį automobilį atsitrenkdavo iš paskos važiuojanti mašina.

Siauresnėje dviejų eismo juostų gatvės dalyje šalikelėje sustojęs poilsiautojo automobilis iš paskos važiuojančius priverčia pavojingai manevruoti ir net įvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą.“

Už šio sustojimą draudžiančio kelio ženklo pažeidimą numatyta nuo 28 iki 86 eurų bauda.

Valdžiai pagrasinta piketais

Toks miesto valdžios sprendimas papiktino nakvynės siūlytojus.

Į miesto bendruomenę „Palangos rūpestėlis“ susibūrę tokias paslaugas teikiantys asmenys savivaldybę užvertė skundais ir grasina piketais.

„Mūsų organizacija atstovauja apie 80 savo būstą nuomojančių žmonių, kurių dauguma yra senyvo amžiaus. Jiems poilsiautojų priėmimas yra pagrindinis pajamų šaltinis.

Šie žmonės nepajėgūs savo paslaugų reklamuoti internete ir klientus gali susirasti tik stovėdami ant kelio“, – aiškino organizacijos valdybos pirmininkė Adelina Sabaliauskaitė.

Savivaldybė šiems žmonėms pasiūlė į dešinę nuo pagrindinės sankryžos už kelių šimtų metrų esančią asfaltuotą aikštelę, kurioje siūlo pastatyti pavėsinę, suoliukus, biotualetą.

Į šią aikštelę poilsiautojus nukreiptų pakelėje įrengti informaciniai stendai.

Abi pusės negali susitarti

Tačiau toks valdžios pasiūlymas organizacijos atstovų netenkina.

A.Sabaliauskaitė teigė, kad tokia aikštelė turėjo atsirasti, o žinia apie ją būti išplatinta bent jau pavasarį. Anot jos, dabar, įsibėgėjus sezonui, apie naują nakvynės siūlymo vietą poilsiautojai paprasčiausiai nežinos.

Organizacijos nariai pageidautų įsikurti ankstesnės autobusų stoties vietoje, kuri yra gerokai toliau už valdžios siūlomą vietą.

„Autobusų stotį iškėlėme siekdami miesto centre sumažinti transporto eismą, o dabar patys visus atvykėlius skatinsime važiuoti beveik iki bažnyčios?

Kompromisų niekas neieško ultimatumų būdu“, – su tokiu noru nesutiko R.Mikalkėnas.

Jis sakė, kad bet kokiu atveju nakvynės siūlytojams magistraliniame kelyje Šiauliai–Palanga stoviniuoti nebus leidžiama.

„Niekur civilizuotame pasaulyje šitaip paslaugos nėra siūlomos. Užteks Palangai daryti gėdą“, – ryžtingai nusiteikęs vicemeras.

Savivaldybė dar mėgins tartis su sankryžoje dešinėje pusėje esančios degalinės administracija, kad ji vasaros mėnesiais leistų pasinaudoti čia esančia erdvia automobilių stovėjimo aikštele.

Ji yra šalia gatvės, turi atskirą įvažiavimą ir toks variantas tenkintų abi šalis.

Savivaldybė svarstytų galimybę šią aikštelę vasaros mėnesiais net nuomotis, tačiau R.Mikalkėnas dar nežino, ar tokiam miesto siūlymui įmonė pritars.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?