Graikai stebina toliau: miesto transportu važinės nemokamai

Ties bankroto riba atsidūrusi Graikija stebina naujais sprendimais. Transporto ministras Christos Spirtzis pirmadienį nusprendė, kad visų rūšių visuomeninis transportas bus nemokamas. Taigi už keliones tramvajais, troleibusais ir traukiniais šią savaitę mokėti nereikės, netikėtai paskelbė Graikijos ministras, rašo „The Guardian“.

Dar veikiančiose Atėnų degalinėse driekiasi eilės.<br>AP nuotr.
Dar veikiančiose Atėnų degalinėse driekiasi eilės.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 29, 2015, 4:52 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 7:56 PM

Tiesa, nemokamas transportas pasiūlytas tik sostinėje Atėnuose ir aplink jį. O už bilietus nereikės mokėti iki rengiamo referendumo kitą sekmadienį.

Graikijos transporto ministras taipo sureagavo į situaciją Atėnuose, kai vairuotojus kai kurios degalinės pasitiko užrašais, kad nėra jokių degalų. O ten, kur dar benzino ir dyzelino yra, nusidriekė ilgos eilės.

Degalų jau trūksta ir kitose Graikijos vietose. Pavyzdžiui, Kretoje pusė degalinių neturi kuro.

Degalinių savininkų asociacijos prezidentas Vangelis Kotsos britų dienraščiui „The Guardian“ teigė, kad rezervuarai ištuštėjo, kai į degalines savaitgalį pliūptelėjo vairuotojai bei turistai, išsinuomoję automobilius.

„Daugelis jų į degalines vyko su papildoma talpa, kanistrais“, – paaiškino jis. „Panika jaučiama. Pavyzdžiui, šiandien nuo 7 iki 10 valandos ryte degalų pardaviau tiek, kiek paprastai būtų užtekę iki rytojaus popietės. Bet manau, kad viskas greitai normalizuosis, kai papildysime rezervus“, – sakė asociacijos vadovas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?