Iki rudens nutraukiami skrydžiai į Tunisą

Valstybinis turizmo

Tunise šiuo metu yra 210 turistų iš Lietuvos, iš jų 80 yra Susos mieste, kur penktadienį buvo įvykdytas išpuolis.<br>AP nuotr.
Tunise šiuo metu yra 210 turistų iš Lietuvos, iš jų 80 yra Susos mieste, kur penktadienį buvo įvykdytas išpuolis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-06-29 10:41, atnaujinta 2017-10-28 22:01

Naujausiais VTD duomenimis, šiuo metu Tunise yra 208 turistai iš Lietuvos ir 2 UAB „Novaturo“ darbuotojai. Šiuo metu Tunise esantys turistai į Lietuvą bus parskraidinti pagal numatytą tvarkaraštį, liepos 3 ir 10 d. 

Artimiausi skrydis Enfida – Vilnius bus vykdomas pagal grafiką: atvykimas į Lietuvą numatomas liepos 3 d. 15. 05 val. (vietos laiku). Numatoma, kad juo grįš apie 180 turistų. 

Turistai, užsisakę keliones į Tunisą, vietoje savo suplanuotų atostogų šioje šalyje galės rinktis alternatyvas. Dėl sutarčių keitimo ar atsisakymo turistai kviečiami kreiptis į kelionę pardavusį kelionių pardavimo agentą ar kelionių organizatorių, kurie gali pateikti pasiūlymus dėl tolimesnės eigos, įskaitant alternatyvias keliones kitomis kryptimis. Numatomi papildomi reisai kitomis kryptimis užtikrinant, kad klientai galėtų išvykti planuotų atostogų. 

Šiuo metu Tunise esantiems Lietuvos turistams rekomenduojama būti budriems, palaikyti ryšį su kelionių organizatoriaus atstovais, sekti vietinės valdžios pranešimus, vengti masinio susibūrimo vietų. Visą laiką su savimi turėti asmens dokumentą su nuotrauka. Rekomenduojame nevykti į suplanuotas ekskursijas ir likti viešbučio zonoje ar kitoje saugioje vietoje. 

VTD primena, kad Tunise susidariusią situaciją pagal nustatytas procedūras vertina, nuolat analizuoja bei oficialiai interneto puslapyje www.urm.lt rekomendacijų forma skelbia Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija. 

Didžiausias Tuniso istorijoje teroro aktas buvo įvykdytas penktadienį. Studentas tunisietis viešbutyje „Imperial“ nušovė kelias dešimtis žmonių. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė „Islamo valstybė“. 

Ligoninėse gydomi 38 nukentėjusieji. Tarp jų – 24 Didžiosios Britanijos piliečiai, septyni tunisiečiai, trys belgai, po vieną Vokietijos, Rusijos ir Ukrainos pilietį, vienas žmogus kol kas neatpažintas. Kovą Tuniso sostinėje sukilėliai nužudė 22 žmones, dauguma jų buvo užsieniečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.