Prekybininkų pažadai kurorte – tik akių dūmimas

Nuo liepos gali sutrikti prekių tiekimas į „Rimi“ prekybos centrą Palangoje. Nesulaukdama, kada prekybininkai įrengs antrąjį įvažiavimą, kurorto valdžia uždraus sunkiasvorio transporto eismą gatve, iš kurios yra vienintelis privažiavimas prie parduotuvės.

Dar prieš dvejus metus iš „Rimi“ prekybos centro turėjęs atsirasti antrasis išvažiavimas į Klaipėdos plentą iki šiol baigiasi aklagatviu.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Dar prieš dvejus metus iš „Rimi“ prekybos centro turėjęs atsirasti antrasis išvažiavimas į Klaipėdos plentą iki šiol baigiasi aklagatviu.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Jun 30, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 6:32 PM

Prieš dvejus metus Palangoje, Klaipėdos plento ir Malūno gatvių sankryžoje, „Rimi“ prekybos centrą pastačiusi bendrovė „Hakonlita“ kurorto savivaldybei įsipareigojo išplatinti kelių šimtų metrų ilgio Klaipėdos plento ruožą ir iš jo krovininiam transportui įrengti įvažiavimą į prekybos centro teritoriją.

Šiandien jau yra praėję visi „Hakonlitos“ duotų pažadų terminai, o antrojo įvažiavimo prie parduotuvės vis nėra.

Prekes atvežantys sunkvežimiai ir klientų automobiliai prie „Rimi“ prekybos centro privažiuoja per vienintelį įvažiavimą iš Malūno gatvės, į kurį sukdami jie turi praleisti tiesiai važiuojančius automobilius.

Taip vasarą prie sankryžos susidaro spūstys.

Kad „Rimi“ parduotuvę aptarnaujančiam krovininiam transportui turėtų būti skirtas atskiras įvažiavimas, nurodyta šios teritorijos detaliajame plane ir objekto statybos projekte.

Prekybos centrus projektuojantiems architektams iš viso nesuprantama, kaip „Rimi“ prekybos centras galėjo būti pripažintas tinkamu naudoti, nes tokie centrai turi turėti antrąjį įvažiavimą.

Kaip garantiją, kad toks įvažiavimas atsiras, prekybos centrą pastačiusi „Hakonlita“ objektą vertinusiai valstybinei komisijai nurodė su savivaldybe pasirašytą infrastruktūros plėtojimo sutartį.

Šia sutartimi rekonstruoti Klaipėdos plento dalį „Hakonlita“ iš pradžių buvo įsipareigojusi iki prekybos centro statybos pabaigos.

Tačiau prieš dvejus metus įmonė kurorto valdžią informavo, kad sutartu laiku atlikti numatytų darbų nesuspės, ir paprašė atidėti rekonstrukcijos terminą.

Palangos taryba sutiko pakeisti ankstesnę sutartį, kurioje prekybininkai įsipareigojo gatvės rekonstrukcijos darbus atlikti iki praėjusių metų gruodžio.

Naujas savivaldybės ir bendrovės susitarimas buvo užfiksuotas net pas notarą.

Per tą laiką „Hakonlita“ spėjo parengti gatvės rekonstrukcijos projektą ir gavo statybos leidimą, tačiau jokių darbų nėra pradėta iki šiol.

Klaipėdos plentas yra valstybinės reikšmės magistralinio kelio Klaipėda–Liepoja dalis ir priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai, todėl „Hakonlita“ panoro, kad gatvė būtų rekonstruota kelininkų lėšomis.

Pernai rudenį įmonė kreipėsi į Kelių direkciją siūlydama tik prisidėti prie projekto įgyvendinimo, tačiau prekybininkų pasiūlyta lėšų dalis buvo per menka ir šis bendrovės prašymas buvo atmestas.

„Hakonlita“ teigia neatsisakanti savo įsipareigojimų, tačiau įmonė laukia šių metų rudens ir Kelių direkcijai rengia naują prašymą, kuriuo savo indėlį ketina padidinti.

Tokius savo pažadų nevykdančios bendrovės veiksmus Palangos meras Šarūnas Vaitkus pavadino įžūliu bandymu vilkinti antrojo įvažiavimo įrengimą: „Šitaip tikėtis Kelių direkcijos lėšų galima ir 10 metų, tačiau nuo to antrojo įvažiavimo į prekybos centrą neatsiras.

Kita vertus, notaro patvirtinta sutartimi „Hakonlita“ rekonstruoti Klaipėdos plento dalį įsipareigojo savo lėšomis.“

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.