Teismas areštavo Nerijaus Numavičiaus valdomų įmonių akcijas

„Džiaugiuosi, kad teismas patenkino dar vieną mūsų prašymą ir patvirtino jog mano ir kitų akcininkų teisės buvo šiurkščiai pažeistos. Neabejoju, kad įrodę šią primityvią apsimestinių sandorių schemą atstatysime ne tik akcininkams, bet ir valstybei padarytą žalą. Belieka tikėtis, kad šis turtas vis dar pasiekiamas Europos teismų sistemai ir nėra išslapstytas po niekam nepavaldžias salas ar atogrąžų valstybes“,- skelbia pranešime Mindaugas Marcinkevičius.

Teismas areštavo dalį N.Numavičiaus turimų „Vilniaus prekybos“ akcijų.<br>T.Bauro nuotr.
Teismas areštavo dalį N.Numavičiaus turimų „Vilniaus prekybos“ akcijų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 27, 2015, 9:56 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 4:50 PM

„Džiaugiuosi, kad teismas patenkino dar vieną mūsų prašymą ir patvirtino jog mano ir kitų akcininkų teisės buvo šiurkščiai pažeistos. Neabejoju, kad įrodę šią primityvią apsimestinių sandorių schemą atstatysime ne tik akcininkams, bet ir valstybei padarytą žalą. Belieka tikėtis, kad šis turtas vis dar pasiekiamas Europos teismų sistemai ir nėra išslapstytas po niekam nepavaldžias salas ar atogrąžų valstybes“,- skelbia pranešime Mindaugas Marcinkevičius.

Apsaugos priemonės – ne visoms akcijoms

Tačiau N.Numavičiaus advokatė Olga Petroševičienė teigia, kad M. Marcinkevičius sąmoningai nutyli faktą, kad teismas iki šiol nepriėmė ieškinio, kuriame klaidingai nurodoma, kad yra pažeisti „Vilniaus prekybos“ akcininkų interesai. „Šia nutartimi teismas patenkino Vlado Numavičiaus prašymą grąžinti ieškinį dėl jame nustatytų esminių trūkumų“, – teigia advokatė. 

Be to, pasak jos, laikinoji apsaugos priemonė pritaikyta tik nedidelei ne pagrindinių, tokių, kaip „Vilniaus prekyba“, įmonių akcijų daliai. „Todėl laikinosios apsaugos priemonės N. Numavičiaus valdomoms akcijoms niekaip nepaveiks įprastinės įmonių veiklos. Visos grupės įmonės veikia kaip įprasta“, – pareiškė O.Petroševičienė.

Atmeta kaltinimus

M.Marcinkevičius pranešime teigia, kad N.Numavičius procesą bandė vilkinti teigdamas, kad nebesupranta lietuvių kalbos ir prašydamas ieškinį išversti į anglų kalbą. Tą patį padarė ir jo brolis Julius, o lietuvių valdomos įmonės Kipre ir Estijoje ieškinio paprašė atitinkamai kipriečių ir estų kalbomis.

„Nors viešai deklaruojamas visiškas skaidrumas ir sąžiningumas, tačiau faktai rodo, kad Nerijus ir vėl griebėsi pastaruosius 20 metų naudotų triukų. Nekantrauju sužinoti kaip jis visuomenei paaiškins, jog išvykęs į Jungtinę Karalystę per savaitę pamiršo savo gimtąją kalbą“,- stebėjosi M.Marcinkevičius.

Tačiau, pasak N.Numavičiaus advokatės, M. Marcinkevičius pateikė ieškinius ne tik „Vilniaus prekybos“ ir susijusių įmonių akcininkams, bet ir atskiroms verslo grupės įmonėms. Kadangi ieškiniai pateikti ir užsienyje registruotoms bendrovėms, pagal galiojančius ES teisės aktus dokumentai užsienyje įsikūrusioms bendrovėms privalo būti pateikti vietos kalba.

Menama ar reali atstovė?

Mažąjį „Vilniaus prekybos“ grupės akcininką nustebino ir tai, kad Nerijus Numavičius išsižadėjo viešojoje erdvėje jį atstovaujančios advokatės Olgos Petroševičienės – teismui atsiųstame dokumente ji įvardijama kaip menama, o ne reali verslininko atstovė.

Tačiau advokatė mano, kad taip daromas psichologinis spaudimas.

„M. Marcinkevičius nutyli ir kitą faktą, kad N. Numavičius apskritai nesikreipė į teismą ir jam nepateikė jokių dokumentų susijusių su jam atstovaujančia advokate Olga Petroševičiene. Tokie melagingi pareiškimai pateikiami tam, kad ir toliau būtų daromas psichologinis spaudimas įmonių grupės vadovams, darbuotojams ir kitų akcininkų atstovams. Vis tik norime nuraminti, kad toks spaudimas iki šiol yra visiškai bevaisis“, – skelbia advokatė.

Tuo tarpu M.Marcinkevičius įtaria, kad N.Numavičius ir toliau vilkina visą procesą.

„Visi šiuo metu Nerijui Numavičiui teikiami ieškiniai keliauja per Užsienių reikalų ministeriją, o tai gerokai vilkina visą procesą. Sąžiningas verslininkas turėtų būti suinteresuotas kaip įmanoma greičiau apginti savo reputaciją. Deja, bet šie jo veiksmai parodo, kad stengiamasi bet kokia kaina atidėti teisinius procesus ir tik patvirtina mano įtarimus. Negaliu nematyti paralelių tarp jo ir šiuo metu Rusijoje besislapstančių buvusių „Snoro“ vadovų elgesio“,- teigė verslininkas.

Nori pasirašyti akcininkų sutartį

Nors teismai tik prasideda, Mindaugas Marcinkevičius neabejoja, kad akcininkai ankščiau ar vėliau susės prie derybų stalo. Pagrindinis verslininko tikslas – pasirašyti akcininkų sutartį.

„Kad ir kaip apie mane kalbėtų kiti grupės akcininkai, mano pagrindiniu tikslu išlieka sąžininga ir skaidri grupės veikla, kuri sektų pasaulinės praktikos pavyzdžiais. Visų pirma valstybei turi būti sumokėti visi nuslėpti mokesčiai, įmonė turi efektyvinti ir skaidrinti savo veiklą, o akcininkai pagaliau turi pasirašyti tarpusavio sutartį, kuri įtvirtintų jų teises ir pareigas.

Niekados nesu prašęs išpirkti mano akcijas ar tuo labiau gavės pasiūlymo parduoti, to ir nesiekiu. Tačiau esu ne kartą siūlęs sėsti derėtis bei ieškoti išeities. Mano pagrindinis tikslas- civilizuotas ir konstruktyvus konflikto sprendimas akcininkų sutartimi arba teismo sprendimu. Tik pasiekus šių tikslų bus galima šnekėti apie darbą kartu ar pasitraukimą, jeigu tokią galimybė numatys akcininkų sutartis“,- teigė mažasis grupės akcininkas.

N.Numavičiaus advokatė sako, kad M.Marcinkevičius taip siekia gauti „ramybės mokestį“.

„M. Marcinkevičius savo veiksmais siekia gauti „ramybės mokestį“. N. Numavičiaus teigimu, tokio „mokesčio“ jis nėra mokėjęs ir nežada mokėti“, – pranešime cituojama advokatė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.