A. Tsipras ragina reikalauti Graikijai lengvesnių paramos sąlygų

Buvęs Graikijos premjeras Alexis Tsipras ragina ir toliau kovoti dėl geresnių

A. Tsipro teigimu, tarptautinių kreditorių nusiteikimas švelninti Graikijos skolos naštą yra didžiausias jo valdytos vyriausybės laimėjimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. Tsipro teigimu, tarptautinių kreditorių nusiteikimas švelninti Graikijos skolos naštą yra didžiausias jo valdytos vyriausybės laimėjimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 7, 2015, 1:21 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 2:22 AM

A. Tsipras skelbia savo rinkimų manifestą ir bando atgaivinti rinkėjų palankumą „Syriza“, nes ši sausio-rugpjūčio mėnesiais išbuvusi valdžioje neįvykdė savo pažadų nustumti tolyn nuo Graikijos griežtojo taupymo programą ir pasirašė naują finansinės paramos susitarimą.

Buvęs premjeras teigia, kad liepą su tarptautiniais kreditoriais pasirašytas susitarimas suteikia pakankamai laisvės pakeisti kai kurias griežtas priemones kitais politiniais sprendimais, galinčiais padėti pasiekti tų pačių fiskalinių siekių. Anot jo, susitarimas „yra sąmoningai atviras tekstas ir teikiantis galimybių rasti lygiavertes priemones derybų keliu“.

A. Tsipro teigimu, tarptautinių kreditorių nusiteikimas švelninti Graikijos skolos naštą yra didžiausias jo valdytos vyriausybės laimėjimas.

Nerimas dėl neaiškių rezultatų rugsėjo 20 d. rengiamų rinkimų metu tik dar labiau kursto baimes ir taip politinio nestabilumo smaugiamoje bei daugelį metų kenčiančioje nuo nestabilumo ir nuosmukio šalyje.

„Šiuo metu yra 15-20 procentų neapsisprendusių rinkėjų. Remiantis paprastais matematiniais skaičiavimais, tai reiškia, kad pirmaujanti partija, jeigu parlamente ji ir nesurinks neabejotinos daugumos, vis tiek išliks labai arti tokios ribos“, – sakė A. Tsipras interviu „Skai“ televizijai sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.