Pieno gamintojai Briuselio prašys susimilti

Pirmadienį Briuselyje protestą rengs ES pieno gamintojai, prie kurių prisijungs 50 ūkininkų iš Lietuvos. Dėl mažų pieno supirkimo kainų ir Rusijos embargo nuostolių patiriantys ūkininkai iš ES reikalauja paramos mechanizmų sukūrimo.

Pieno supirkimo kainos – mažos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pieno supirkimo kainos – mažos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 7, 2015, 8:17 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 4:16 AM

Kaip dar penktadienį informavo Žemės ūkio rūmų pirmininkas (ŽŪR) Andriejus Stančikas, ES žemdirbių organizacijas ir kooperatyvus vienijanti „Copa-Cogeca“ iš kiekvienos šalies kviečia po 10 atstovų, o Europos pieno taryba protesto dalyvių skaičiaus neriboja.

Anot A.Stančiko, ūkininkai iš ES reikalaus paramos, kuri padengtų bent jau jų patiriamas išlaidas. ŽŪR pirmininko teigimu, nors ES pieno gamybos kvotos panaikintos, surinkta nemažai lėšų už kvotų viršijimą, todėl bus siūloma šiuos pinigus išdalinti ūkininkams.

„Būtent mes ir siūlome, kad šitie pinigai būtų efektyviai panaudojami, ir tie, kas labiausiai nukentėjo, gautų solidesnę paramą. Kad nebūtų visiems vienodai išdalinta“, – aiškino A.Stančikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.