„Lufthansa“ vėl streikuoja: nemalonumų pajus ir lietuviai

Vokietijos avialinijų bendrovę „Lufthansa“ vėl surakino darbuotojų streikai. Jų atgarsis neaplenks ir Lietuvos. Antradienio – rugsėjo 8-osios dieninis skrydis iš Vilniaus į Frankfurtą vyks sklandžiai – į 16 val. 45 min. turintį pakilti lėktuvą jau laipinami keleiviai.   Tačiau „Lufthansa“ jau atšaukė skrydį iš Frankfurto į Vilnių antradienio vakarą. Orlaivis Vilniuje turėjo leistis 23 val. 30 min. Atšauktas ir trečiadienio rytinis reisas – lėktuvas iš Vilniaus į Frankfurtą 6 val. ryto nevyks.

Praėjusiais metais vykusios protesto akcijos iš viso „Lufthansa“ kainavo 232 mln. eurų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Praėjusiais metais vykusios protesto akcijos iš viso „Lufthansa“ kainavo 232 mln. eurų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 8, 2015, 2:24 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 10:08 PM

Vokietijos avialinijų bendrovė „Lufthansa“ atšaukė beveik pusę antradienį planuotų tolimojo nuotolio skrydžių, pilotų profsąjungai paskelbus streiką. Apie tai informavo naujienų agentūra BBC.

Trečiadienį, manoma, bus atšaukta dalis ir trumpojo nuotolio skrydžių, nes pilotų profsąjunga nutarė pratęsti protesto akciją.

Streikas, jau tryliktasis per 18 mėnesių, neišvengiamai atsilieps keleivių ir krovinių pervežimams iš Vokietijos.

Anot „Lufthansa“, planuojama atlikti 90 iš 170 suplanuotų tolimojo nuotolio skrydžių.

Profesinei sąjungai „Vereinigung Cockpit“ (VC) priklausantys pilotai protestuoja prieš išėjimo į pensiją pokyčius ir išlaidų mažinimą. Derybos tarp VC ir oro linijų vadovybės praėjusią savaitę vėl nutrūko.

Protesto akcijomis bandoma įmonės vadovybei sukelti didesnį spaudimą jau dvejus metus trunkančiose derybose dėl išankstinio išėjimo į pensiją schemų bei išlaidų mažinimo.

Jau praėjusiais metais pilotai kelis kartus priešinosi „Lufthansa“ ketinimams keisti galiojančius susitarimus dėl išėjimo į pensiją. Bendrovė nori atsisakyti programos, leidžiančios pilotams darbą baigti 55-erių ir gauti 60 proc. savo algos iki sulaukiant įprasto pensinio amžiaus – 65 metų. Taip pat VC nurodo, kad oro linijų bendrovė ketina jaunesniems pilotams siūlyti mažiau patrauklias darbo sąlygas nei šiuo metu, todėl darbuotojai raginami reikšti savo nepasitikėjimą.

Praėjusiais metais vykusios protesto akcijos iš viso „Lufthansa“ kainavo 232 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.