„Tesco“ daliai verslo Rytų Europoje ieško pirkėjų?

„Tesco“ paskelbė parduodanti savo verslą Pietų Korėjoje. Gali būti, kad to paties bus griebtasi Rytų ir Centrinėje Europoje. Taip tenka elgtis ieškant sprendimų, kaip sumažinti skolas. Oficialiai nepanorę kalbėti šaltiniai teigė, jog galutinis sprendimas dar nėra priimtas.

Kalbama, jog prekybos tinklas „Tesco“ dairosi pirkėjų savo parduotuvėms Centrinėje ir Rytų Europoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kalbama, jog prekybos tinklas „Tesco“ dairosi pirkėjų savo parduotuvėms Centrinėje ir Rytų Europoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 8, 2015, 4:49 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 9:07 PM

Pardavus verslą Pietų Korėjoje būtų gauta tik viena penktoji prekybininko įsiskolinimo – 4,23 mlrd. svarų.

Jei „Tesco“ sugalvotų parduoti ir savo verslą Tailande, kur mažmenos pardavėjas turi 1,7 tūkst. parduotuvių tinklą, būtų galima uždirbti dar 4 mlrd. svarų.

Palyginti su prekybos vietų tinklu Azijoje, Centrinėje ir Rytų Europoje – Vengrijoje, Lenkijoje, Čekijoje, Slovakijoje ir Turkijoje – „Tesco“ verslo pirkėjams nėra tokia patraukli, kol kas nėra ir nei vieno realaus šiuo prekybos tinklu susidomėjusio investuotojo. Mat pardavimai čia smuko trejus pastaruosius metus. Tai ženklas, kad prekybos tinklas pralaimi žemų kainų prekybos tinklams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.