Į Rygą traukę krepšinio aistruoliai pradžiugino pardavėjus

Europos krepšinio čempionatas vyksta Rygoje, bet pelną skaičiuoja ir Lietuvos prekybininkai. Praėjusį savaitgalį srauniai eurai tekėjo į prekybos centrų, esančių pakeliui į Latviją, kasas. Tiesa, mažieji prekybininkai pasienyje papildomai neuždirbo.

Krepšinio aistruoliai ne tik entuziastingai palaikė Lietuvos rinktinę, bet ir pakėlė nuotaiką daliai prekybininkų: pardavimas praėjusį savaitgalį smarkiai išaugo.<br>G.Šiupario nuotr.
Krepšinio aistruoliai ne tik entuziastingai palaikė Lietuvos rinktinę, bet ir pakėlė nuotaiką daliai prekybininkų: pardavimas praėjusį savaitgalį smarkiai išaugo.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė („Lietuvos rytas“)

Sep 8, 2015, 10:50 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 11:17 PM

„Praėjusį savaitgalį važiuodamas savo automobiliu praleidau ne vieną autobusą, važiuojantį į Rygą, į krepšinio čempionatą. Jų riedėjo ištisos kolonos, autobusai buvo išpuošti trispalvėmis. Vairavo atsakingai, ne malkas juk veža“, – pasakojo netoli Latvijos sienos, Saločių kaime, Pasvalio rajone, maisto parduotuvę turintis Julius Bulkauskas.

Šeštadienį lietuviai Rygoje privertė pasiduoti Ukrainos rinktinę, o sekmadienį įveikė šeimininkus – latvių krepšininkus.

Aukštaičiui J.Bulkauskui teliko apgailestauti, kad tie autobusai neužsuko į jo su žmona Birute valdomą maisto krautuvę – ji vos 7 kilometrai nuo sienos su Latvija.

„Arba jie kur didesnėje parduotuvėje buvo apsipirkę, arba Latvijoje maistu ir alumi pasirūpino. Juk dabar jau visur euras“, – tuos laikus, kai dėl skirtingų valiutų – lato ir lito – lietuviai produktais pasirūpindavo tėvynėje, prisiminė J.Bulkauskas.

Bet didesnių prekybos centrų, esančių pakeliui į Rygą, šeimininkai džiugiai trynė delnais.

Kad krepšinio aistruoliai pilnesnius krepšelius praėjusį savaitgalį krovėsi dar Lietuvoje, patvirtino ir „Maximos“ atstovė Renata Saulytė: „Klientų srautas šį savaitgalį pasienyje esančiose „Maximos“ parduotuvėse buvo didesnis – mat didžioji dalis krepšinio sirgalių traukė iš Lietuvos į Latvijos sostinę Rygą stebėti krepšinio varžybų.“

Palaikyti Lietuvos rinktinės riedantiems krepšinio aistruoliams Pakruojis, Biržai ar Skuodas buvo tarpinės stotelės, ten jie pirko ilgesnio galiojimo užkandžių.

Per pastarąjį savaitgalį, lyginant su prieš savaitę buvusiu, pasienio parduotuvėse buvo nupirkta net 60 proc. daugiau kukurūzų traškučių, du su puse karto daugiau greitai paruošiamų sriubų ir sultinių bei beveik dvigubai daugiau įvairiausio jau paruošto vartoti maisto.

„Klientai kur kas dažniau į krepšelius dėjo ir salotas bei keptą duoną. Gėrimų, bulvių traškučių pardavimas pastarąjį savaitgalį augo vos keliais procentais, tad galime daryti išvadą, kad šiomis prekėmis sirgaliai jau buvo apsirūpinę arba pakartotinai jau stojo Latvijos parduotuvėse“, – skaičiavo R.Saulytė.

Dalis vilniečių aistruolių pirkiniais pasirūpino dar neišvažiavę iš miesto – sekmadienio pirmąją pusę buvo sunku prasiirti pro pasipuošusius pirkėjus maisto prekių parduotuvėje, esančioje prekybos centre BIG.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.