Matyti vis naujų Kinijos ekonomikos nuosmukio ženklų

Kinijos investicijų ir

Investicijų į nekilnojamąjį turtą sumažėjo.<br>AP nuotr.
Investicijų į nekilnojamąjį turtą sumažėjo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 14, 2015, 7:52 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 12:41 AM

Aštuntąjį šių metų mėnesį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, apdirbamosios pramonės aktyvumas sumenko iki 6,1 proc., t. y. lauktų 6,4 proc. nepasiekė.

Investicijų į fiksuotuosius aktyvus, t. y. daugiausiai nekilnojamąjį turtą, per metus sumenko iki 10,9 proc. ir pasiekė žemiausią per pastaruosius 15 metų ribą.

Vis daugėjant įrodymų, kad pasaulio ekonomikos stipriausias augimo variklis slopsta, prasidėjo didžiuliai nuosmukiai pasaulinėse investicijų rinkose. Beje, be investicijų ir apdirbamosios pramonės taip pat plėtros kritimą rodo ir transporto priemonių pardavimų kritimas, sumažėjusios importo sektoriaus apimtys ir infliacijos lygis.

Kinijos apdirbamosios pramonės atstovai mažina kainas sparčiausiai per pastaruosius šešerius metus – tam daugiausiai įtakos daro sumenkusios žaliavų kainos. Šios per pastaruosius 12 mėnesių smarkiai sumažėjo kritus paklausai iš pačios Kinijos.

Tiesa, dar praėjusią savaitę šalies premjeras Li Keqiangas pareiškė, kad augimas Kinijoje toks, kokio ir buvo tikėtasi, o visi tikslai bus pasiekti net ir po tokių rimtų ekonomikos nuosmukių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.