Darbo kodeksas įskėlė liepsną tarp Seimo pirmininkės ir premjero

Premjero Algirdo Butkevičiaus

Seimo pirmininkė L.Graužinienė ir A.Butkevičius.<br>M.Patašiaus, R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkė L.Graužinienė ir A.Butkevičius.<br>M.Patašiaus, R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 16, 2015, 10:37 AM, atnaujinta Oct 15, 2017, 3:23 PM

Interviu dienraščiui „Lietuvos žinios“ Seimo pirmininkė sakė, kad Vyriausybė nenurodinės Seimui, kada ir kokius įstatymų projektus priimti.

„Pirmiausia, premjeras viršijo savo įgaliojimus nurodęs ministrams, kad įstatymas turi būti priimtas. Pagal Konstituciją Vyriausybė nenurodinėja parlamentui, kada ir kokius projektus priimti. Kita vertus, iki socialinio modelio priėmimo – dar labai tolimas kelias“, – teigė L.Graužinienė.

Anot jos, jeigu bus nuspręsta, kad darbą reikia atlikti šią rudens sesiją, atsakingi komitetai – Seimo Socialinių reikalų ir darbo bei Teisės ir teisėtvarkos – beveik neturės laiko dirbti kitais klausimais.

„Jei bus geranoriškai sutarta, tiek Seimo nariai, tiek darbuotojai skirs daugiau laiko, ir bus galima viską baigti prieš Kalėdas. Tačiau nesu tuo tikra. Mano požiūriu, svarbiausia – ne kada, o kokybė, kad teisės aktų nereikėtų taisyti“, – aiškino ji.

L.Graužinienės manymu, jai atrodo idealiausia, jei Vyriausybė atsiimtų socialinį modelį ir jį pataisytų pagal Trišalės tarybos sutarimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.