Klaipėdoje į rinką uždrausta tiekti rusišką sulčių gėrimą

Klaipėdoje uždrausta bendrovei

Visa nesaugaus sulčių gėrimo siunta sulaikyta UAB „Baltijos Bretlingis“ sandėlyje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Visa nesaugaus sulčių gėrimo siunta sulaikyta UAB „Baltijos Bretlingis“ sandėlyje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2015, 5:38 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 5:05 PM

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, vykdydami pasienio kontrolę, paėmė ištirti laboratorijoje sulčių gėrimo „Multivaisių“ mėginį (prekinis ženklas „Barinoff“, gamintojas – „OOO PK Merkurij“ (Rusija). Gėrimas pagamintas 2015 rugpjūčio 17 d., tinkamumo vartoti terminas – iki 2017 rugpjūčio 17 d.

Atlikus tyrimą Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje, gėrimo sudėtyje nustatyta 49,6 mg/l saldiklio sacharino, nors etiketėse sudedamųjų dalių sąraše šis maisto priedas nedeklaruotas. Apie tirto gėrimo sudėtyje esantį sachariną nebuvo nurodyta ir gamintojo produkto kokybės pažymėjime.

Pasak Valstybinės veterinarijos ir maisto tarnybos pranešimo, vadovaujantis Europos Komisijos 2015 m. rugpjūčio 11 d. reglamentu, sacharinas gali būti dedamas tik į gėrimus, turinčius mažiau kalorijų, arba į kuriuos nepridėta cukraus. Tirtame sulčių gėrime šio saldiklio iš viso neturėjo būti.

Visa nesaugaus sulčių gėrimo siunta sulaikyta UAB „Baltijos Bretlingis“ sandėlyje, vartotojams šie produktai išplatinti nebuvo.

Apie nesaugų gėrimą Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė Europos Komisijai Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.