Studentų darbą norima riboti

Lietuvos universitetų rektorių

Studentų atstovai siūlo pirma pagalvoti kaip padidinti stipendijas, kurios dabar kai kur siekia vos 10 eurų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Studentų atstovai siūlo pirma pagalvoti kaip padidinti stipendijas, kurios dabar kai kur siekia vos 10 eurų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2015, 10:29 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 7:58 PM

„Džiaugiamės, kad studentai dirba ir ypač, jei dirba toje srityje, kurią studijuoja. Bet jei tas darbo laikas užima labai daug valandų per savaitę, tai be abejo nukenčia studijos. Manau, kad žmogus gali dirbti pusantro etato, apie 60 val. per savaitę, tai taip ir turėtų būti. Jei studentas ,mokosi nuolatinėse studijose, tai reikia laikyti, kad jis yra vienu etatu dirbantis žmogus, tad pagal įstatymus galėtų dirbti dar puse etato“, – teigė Lietuvos universitetų rektorių konferencijos prezidentas Alfonsas Daniūnas.

Studentų atstovai siūlo pirma pagalvoti kaip padidinti stipendijas, kurios dabar kai kur siekia vos 10 eurų.

Universitetų rektorių konferencijos prezidentas sutinka, kad stipendijos šalyje nėra tinkamo dydžio, todėl prieš įstatymu apribojant studentų galimybes dirbti, tikriausiai reikėtų peržiūrėti stipendijų dydį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.