Investicijoms galo nematyt – dar modernizuos pieno ūkius

Pasauliniame pienininkystės kongrese dalyvauja 50 valstybių atstovai. Viena iš šalių – tai Izraelis, kuris aktyviai domisi bendradarbiavimo galimybėmis su Lietuva.

Per Vilniuje vykstantį pasaulinį pienininkytės kongresą neriami ir bendradarbiavimo tinklai.<br>D.Umbraso nuotr.
Per Vilniuje vykstantį pasaulinį pienininkytės kongresą neriami ir bendradarbiavimo tinklai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 22, 2015, 4:40 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 11:17 AM

Izraelio pieno sektorius yra vienas stipriausių pasaulyje ir pasižymi aukščiausiais pieno primilžiais (vidutiniškai po 12 tūkst. kg iš karvės, tuo tarpu Lietuvoje – apie 8 tūkst. kg).

Tokių rezultatų pavyko pasiekti, nes skiriama daug dėmesio karvių produktyvumui gerinant bandos kokybę, optimizuojant pašarus, diegiant kompiuterizuotas karvių šėrimo ir melžimo sistemas, sukuriant karvidėse optimalias klimato sąlygas.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė ir Izraelio pieno tarybos vadovė Michal Kraus sutarė, kad Lietuva ir Izraelis bendradarbiaus siekiant modernizuoti mūsų šalies pieno ūkius.

„Pastaroji krizė pieno sektoriuje paskatins mūsų ūkius persitvarkyti, jau dabar stebime tendencijas ir matome, kad mūsų ūkiai stambės. Turime geras klimatines sąlygas, tad galime dar labiau skatinti karvių produktyvumą“, – kalbėjo V.Baltraitienė.

Tuo tarpu Izraelio ambasadorius Amiras Maimonas, apsilankęs keliose pieno ir mėsos produktų perdirbimo įmonėse, pažymėjo, kad lietuviški produktai yra labai kokybiški, tad galėtų būti eksportuojami į Izraelį.

Lietuvos perdirbimo įmonės šiuo metu aktyviai domisi košerinio maisto sertifikavimu.

Šiuo metu prekyba su Izraeliu užima nežymią Lietuvos užsienio prekybos žemės ūkio ir maisto produktais dalį. 2014 m. žemės ūkio ir maisto produktų eksportas į Izraelį sudarė 7,3 mln. eurų, eksporto struktūroje pagal šalis Izraelis buvo 43 vietoje iš 122 šalių. Daugiau kaip 99 proc. eksportuotų produktų buvo lietuviškos kilmės.

2014 metais daugiausia į Izraelį eksportuota lietuviškos kilmės sūrių ir varškės, gyvų galvijų, maisto produktų, šokolado ir produktų, turinčių kakavos, valgomųjų ledų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.