Amerikos verslininkams nupiešė mūsų šalies ekonomikos portretą

„Nepaisant geopolitinės įtampos regione, Lietuvos ekonomika ir toliau auga. Pasiekę 3 procentų metinį ekonomikos šuolį, pernai buvome vieni sparčiausiai augančių Europos Sąjungoje (ES). Šiemet tarptautinė situacija išlieka įtempta, tačiau jau dabar galime prognozuoti tolesnį 2 procentų ekonomikos augimą“, – tokių prognozių premjeras A.Butkevičius pažėrė susitikęs su asociacijos „American Chamber of Commerce“ (Amerikos prekybos rūmų) atstovais.

A.Butkevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Butkevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2015, 12:01 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 8:55 AM

Susitikimo metu investuotojai iš JAV, Danijos ir Didžiosios Britanijos pristatė gerąją užsienio praktiką bei kartu su premjeru aptarė verslui aktualius klausimus.

Anot Vyriausybės vadovo, Rusijos embargas neabejotinai sumažino Lietuvos prekių eksportą į Rytus. Tai sudarė sąlygas naujų rinkų paieškai, todėl eksportas į ES valstybes išaugo 7 procentais.

„Tęsiame naujų rinkų paiešką, džiaugiamės, jog JAV priėmė sprendimą leisti importuoti lietuviškos kilmės mėsos produktus“, – sakė premjeras.

Premjeras kalbėjo, jog tarptautiniai reitingai patvirtina pozityvius pokyčius mūsų šalies verslo aplinkoje. Tai liudija ir Pasaulio banko atlikti vertinimai – Lietuva pagal laisvės indeksą užsiimti ekonomine veikla reitinguojama 15-oje vietoje.

Susitikime pažymėta ir tai, jog inovacijos visada randa finansavimą, geros idėjos virsta realiais projektais.

„Esame suinteresuoti aukštos kvalifikacijos reikalaujančių darbo vietų kūrimu, užsienio investicijos yra viena iš priemonių tai pasiekti“, – kalbėjo premjeras A. Butkevičius.

Premjero teigimu, naujasis socialinis modelis ne tik paskatins naujų darbo vietų kūrimąsi ir taip mažins nedarbą šalyje, bet ir leis pritraukti talentus ir susigrąžinti įvairių sričių ekspertus.

„Naujasis socialinis modelis leis kurti socialiai atsakingą, tačiau tarptautinėse rinkose konkurencingą ekonominę politiką, kuri šaliai užtikrins pridėtinę vertę, o žmonėms – gerai apmokamas darbo vietas“, – sakė Ministras Pirmininkas.

Amerikos prekybos rūmai, kaip visuomeninė organizacija, Lietuvą veiklą pradėjo 1993 metais. Ši savanoriška, nepolitinė organizacija vienija JAV ir kelių kitų šalių kompanijas bei verslininkus, dirbančius Lietuvoje. Jos misija – atstovauti bendriems narių verslo interesams ir prisidėti prie verslo aplinkos gerinimo mūsų šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.