Premjeras apie naują ryšio operatorių: man tai buvo staigmena

Trečiadienį ryte premjerui Algirdui Butkevičiui teko raminti užsienio investuotojus, kad į telekomunikacijų rinką tikrai neateina valstybinis operatorius. A.Butkevičius prisipažino apie tai sužinojęs iš publikacijų žiniasklaidoje.

Investuotojų atstovai nerimavo, kad į mobiliojo ryšio rinką gali ateiti valstybės kontroliuojama įmonė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Investuotojų atstovai nerimavo, kad į mobiliojo ryšio rinką gali ateiti valstybės kontroliuojama įmonė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

Sep 23, 2015, 1:10 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 8:32 AM

„Buvau nustebęs, kai perskaičiau apie tai straipsnius. Rinka jau yra užpildyta, trys privatūs operatoriai konkuruoja tarpusavyje. Buvau nustebęs dėl Lietuvos radijo ir televizijos centro“, – kalbėjo premjeras.

Trečiadienį ryte jis susitiko su investuotojus vienijančios asociacijos „American Chamber of Commerce“ (Amerikos prekybos rūmų) atstovais.

Susitikime „Radisson“ viešbutyje Vilniuje dalyvavo ne tik JAV, bet ir kitų šalių investuotojai.

Vienas jų teiravosi premjero, ką šis manantis apie valstybinio operatoriaus atėjimą. Investuotojų atstovai nerimavo, kad į šią rinką gali ateiti valstybės kontroliuojama įmonė. Investuotojai nedviprasmiškai užsiminė, kad tai gali paskatinti kai kurias užsienio kapitalo bendroves pasitraukti iš šalies.

Tačiau A.Butkevičius pažadėjo, kad to nebus. „Kitą savaitę susitiksiu su Susisiekimo ministru ir ir rekomenduosiu to nedaryti. Mes negalime kurti dar vieno operatoriaus“, – anglų kalba investuotojams aiškino premjeras.

Lrytas.lt jau rašė, kad Lietuva galbūt turės ketvirtą mobiliojo ryšio operatorių – juo užsimojo tapti valstybės valdoma įmonė Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras). Dabartiniams rinkos dalyviams nuo tokios žinios šiaušiasi plaukai.

Susisiekimo ministerijai priklausantis Telecentras šiuo metu siūlo mobilųjį internetą „Mezon“. Tačiau greitai numatoma keisti naudojamą technologiją: vietoj „WiMax“ pereiti prie mobiliojo ryšio operatorių naudojamos LTE.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.