Iš rinkos surenkami nesaugūs maisto papildai

Notifikuojant maisto papildus „Saldūs sapnai“ (gamintojas „Fortex Nutraceuticals Ltd.“, Bulgarija) Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute nustatyta, kad šie į Lietuvos rinką tiekiami papildai gali sukelti alergines reakcijas dėl jų sudėtyje esančių draudžiamų naudoti maisto priedų.

Vartotojai, įsigiję šių maisto papildų, gali grąžinti juos platintojui ir atgauti sumokėtus pinigus.<br>J.Butkutės nuotr.
Vartotojai, įsigiję šių maisto papildų, gali grąžinti juos platintojui ir atgauti sumokėtus pinigus.<br>J.Butkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2015, 12:26 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 9:32 PM

Nustatyta, kad maisto papildų sudėtyje yra maisto priedo metil-p-hidroksibenzoato (E 218), kurio neleidžiama naudoti maisto papildų gamyboje, ir propil-p-hidroksibenzoato (E 216), šią medžiagą apskritai draudžiama naudoti kaip maisto priedą.

Nesaugius maisto papildus „Saldūs sapnai“, sufasuotus pakuotėse po 105 ml (partijos Nr. L010913, tinkamumo vartoti terminas iki 2016 -10) platino UAB „Safora“ (Vilkpedės g. 6, Vilnius). Įmonei uždrausta šiais produktais prekiauti ir nurodyta surinkti juos iš rinkos.

Metil-p-hidroksibenzoatas (E 218) ir propil-p-hidroksibenzoatas (E 216) yra benzoinės rūgšties junginiai. Kai kuriems žmonėms benzoinė rūgštis ir benzoatai gali iššaukti alergiją. Taip pat gali pasireikšti astmos priepuoliai ar padidėti aktyvumas.

Vartotojai, įsigiję šių maisto papildų, gali grąžinti juos platintojui ir atgauti sumokėtus pinigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.