Naudoti negalima, o nugriauti gaila

Savivaldybė niekaip neapsisprendžia, kaip pasielgti su 126 tūkst. eurų kainavusiu paviljonu ties Neries ir Vilnios santaka – naudoti jo negalima, nes gali neišlaikyti konstrukcijos.

Jau nuo pavasario paviljonas Neries ir Vilnios santakoje stūkso apdangstytas polietileno plėvele ir darko vaizdą.<br>M.Kulbio nuotr.
Jau nuo pavasario paviljonas Neries ir Vilnios santakoje stūkso apdangstytas polietileno plėvele ir darko vaizdą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 28, 2015, 9:14 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 4:27 AM

Į balą išmesti pinigai. Ir jų dar teks išmesti, jeigu savivaldybė pageidaus naudoti ant sukiužusio elingo viršutinės terasos suręstą statinį.

Pinigų reikės ir kitu atveju – jeigu tą paviljoną valdžia nuspręs nugriauti.

Dabartiniai sostinės vadovai suka galvą, kaip pasielgti su pavojų keliančiu statiniu. O buvęs meras Artūras Zuokas pripažino, kad statant paviljoną nebuvo teisingai apskaičiuota konstrukcijų apkrova.

Įsigijo tris paviljonus

Kad buvusios irklavimo bazės elingo konstrukcijos kelia pavojų, matyti plika akimi.

Tačiau projektuotojai užsimerkė ir nematė didžiulių plyšių poliuose.

Šis 126 tūkst. 681 eurą kainavęs paviljonas, kaip ir kiti du, turėjo tapti elektrinių dviračių įkrovimo punktu. Jame taip pat buvo numatyta kavinė, kurioje būtų belaidis internetas.

Kitas elektrinių dviračių įkrovimo punktas buvo numatytas Užupyje. Jis kainavo dar daugiau – 142 tūkst. 463 eurus ir taip pat iki šiol tuščias.

Trečiojo paviljono, kuris turėjo iškilti Maironio ir Subačiaus gatvių sankryžoje, kaina – 100 tūkst. 281 euras.

Sumanymas neįgyvendintas

Elektrinių dviračių Vilniuje idėja puoselėjama jau trejus metus, o A.Zuokas yra minėjęs, kad ja susidomėjo ir Niujorko valdžia.

Kad ir kaip būtų, Vilniuje sumanymas įgyvendinti pradėtas netinkamai.

Jau nuo pavasario paviljonas Neries ir Vilnios santakoje stūkso apdangstytas polietileno plėvele ir darko vaizdą.

Beje, 2013 metų mažos vertės pirkimų suvestinėje šie paviljonai vadinami maitinimo paskirties pastatais.

Paviljonai nupirkti iš viešosios įstaigos Vizualinių komunikacijų studijos.

Įstaiga – ne naujokė

Vizualinių komunikacijų studija atmeta kaltinimus dėl to, kad paviljonai neveikia. Esą projektavimo darbus atliko savivaldybės įmonė „Vilniaus planas“, jos specialistai ir turėtų galvoti, kaip sutvirtinti elingo konstrukcijas.

Savivaldybė Vizualinių komunikacijų studiją ne kartą rinkosi įvairiems projektams vykdyti. Tarkime, ši įstaiga metalo konstrukcija uždengė Naujosios Vilnios geležinkelio stoties memorialą.

Vizualinių komunikacijų studija kūrė ir žaliąsias „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ molekules, Vilniaus riboženklius, reprezentacines miesto viešųjų erdvių dekoracijas, puošybos detales.

Vien už riboženklių priežiūrą Vizualinių komunikacijų studija per trejus metus gavo per 43 tūkst. eurų. Juos įstaiga prižiūrės iki 2016-ųjų. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.