Tūkstančiai „Toyota“ automobilių – IS grupuotės rankose

Teroristinės „Islamo valstybės“ (IS) grupuotės nariai turi tūkstančius „Toyota“ markės automobilių – visureigių ir lengvųjų sunkvežimių. Tai rodo daugybė vaizdo įrašų iš IS stovyklų Irake, Libijoje ir Sirijoje, praneša televizijos kanalas ABC.

„Toyota“ atstovai atsakė neturį informacijos, kaip IS įsigyja automobilių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Toyota“ atstovai atsakė neturį informacijos, kaip IS įsigyja automobilių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-10-07 08:55, atnaujinta 2017-10-11 15:57

Jo duomenimis, JAV pareigūnai oficialiai kreipėsi į Japonijos kompaniją, prašydami paaiškinti, kaip teroristai gauna daug naujų automobilių.

„Toyota“ atstovai atsakė neturį informacijos, kaip IS įsigyja automobilių, bet pasirengę visokeriopai paremti atitinkamą tyrimą, pažymi ABC.

Koncerno darbuotojai taip pat informavo JAV pareigūnus apie visus automobilių tiekimo į Artimųjų Rytų šalis kelius. Jie užtikrino, kad laikosi griežtos politikos, draudžiančios parduoti transporto priemones pirkėjams, kurie gali jas panaudoti arba rekonstruoti karinei ir teroristinei veiklai. Tačiau „Toyota“ atstovai konstatavo, jog beveik neįmanoma griežtai kontroliuoti automobilių judėjimo nuo sandėlių iki galutinių pirkėjų.

Kaip pranešė Irako ambasadorius JAV Lukmanas Faily, pastaraisiais metais IS teroristai įsigijo šimtus visiškai naujų „Toyota“ automobilių ir tūkstančius jau naudotų. Populiariausi modeliai – „Land Cruiser“ ir „Hilux“. Šiuos automobilius islamistai naudoja tiek karinėse operacijose, tiek teroristinėje veikloje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.