Tokių būsto kainų Maskva dar nematė

Kai daugiau nei prieš metus ir pačios Rusijos galvos ėmė kalbėti apie tai, jog iš šalies bėga užsienio investuotojai, vietos gyventojai šių pokyčių tiesiogiai nepajuto. Tačiau dabar karčius to vaisius ragauja visi tie, kurie Maskvoje nuomoja butus. Čia butų nuomos kainos nusirito iki rekordinių žemumų.

Butų nuomos kainų kritimą lėmė itin sumenkusi paklausa.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Butų nuomos kainų kritimą lėmė itin sumenkusi paklausa.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-08 20:53, atnaujinta 2017-10-11 06:45

Dabar jos prasideda nuo 20 tūkst. rublių (apie 285 eurų) per mėnesį, nors prieš metus tokių pasiūlymų apskritai nebuvo įmanoma rasti. Manoma, jog tokia situacija išsilaikys iki metų pabaigos.

Butų nuomos kainų kritimą lėmė itin sumenkusi paklausa. Iš Maskvos išvažiavo daugelis migrantų, kurie nuomojosi ekonominės klasės butus, elitinius apartamentus apleido nuomavęsi užsienio specialistai.

Įprasta, kad mieste butų paklausos pikai – rugpjūčio pabaiga ir rugsėjis. Tai – mokslo metų ir dalykinio sezono pradžia. Tačiau šiemet judesys Maskvos NT nuomos rinkoje nesibaigė tuo metu, kaip įprasta.

Taip susiklostė, nes daugelis žmonių Rusijos sostinėje ieško kokybiškesnio, geresnėje vietoje esančio buto. Tie nuomininkai, kuriems su butų savininkais nepavyko susitarti dėl mažesnių nuomos kainų, tiesiog persikraustė į kitas patalpas. Dažniausiai jie nuomai renkasi išleisti tokią pat sumą, tik už ją gauna kokybiškesnį būstą. Kaip rodo NT bendrovės tyrimai, taip pasielgti ruošėsi apie 44 proc. nuomininkų. Kiti 26 proc. ketino sutaupyti – rasti panašų būstą už galbūt net ketvirtadaliu mažesnę kainą.

Šiandien pakanka prie mėnesio išlaidų nuomai pridėti kelis tūkstančius rublių ir vietoj to, kad nuomojamu butu dalintumeis su kitais nuomininkais, Maskvoje gali išsinuomoti atskirtą butą.

Tokios pat tendencijos stebimos ir komercinio nekilnojamojo turto rinkoje.

Parengta pagal kommersant.ru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.